Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract

Nicu Savin

Publicat 25/01/2022 la 15:14 GMT+2

FC Barcelona îi va pierde gratis pe Ousmane Dembele, dar francezul nu este singurul jucător considerat de mare viitor care ar părăsi gruparea catalană în condiții similare, în viitorul apropiat. Ronald Araujo mai are contract până în 2023, dar uruguayanul a refuzat deja prima ofertă de prelungire, astfel că șefii de pe Camp Nou sunt deja în alertă.

Ousmane Dembélé y Ronald Araújo (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona are în curte o sumedenie de fotbaliști tineri de mare talent, dar păstrarea acestora nu va fi deloc simplă. În condițiile în care situația financiară a clubului nu e deloc strălucită, catalanii nu pot concura din punct de vedere al salariilor oferite cu alte forțe ale continentului, astfel că unii fotbaliști ar putea alege să-și continue cariera în altă parte.
Cazul lui Ousmane Dembele este arhicunoscut. Francezul a refuzat toate ofertele de prelungire a contractului și va pleca cel mai probabil la vară, gratis. Există și varianta ca acesta să plece chiar acum, Barcelona dorind să scape de salariul său foarte mare și eventual să obțină și o sumă infimă în schimbul său.
Dacă în cazul lui Demebele nu mai e cale de întors, catalanii își concentrează atenția către ceilalți jucători considerați de viitor care se află în ultima periodă contractuală. Poate cel mai important nume de pe acestă listă este Ronald Araujo, care mai are contract până în 2023.
Citește și:

FC Barcelona vrea să-i prelungească contractul lui Araujo, dar uruguayanul a refuzat prima ofertă

Barcelona nu vrea să mai pățească ce a pățit cu Dembele și încearcă de pe acum o prelungire, dar prima ofertă a fost refuzată de jucător. Conform Marca, agenții acestuia au refuzat propunerea clubului, dar nu există deocamdată o stare de tensiune, iar dialogul este deschis.
Totuși, trecerea timpului este cel mai mare dușman al Barcelonei. Cu cât uruguayanul tergiversează semnarea unei noi înțelegeri, cu atât există șanse tot mai mari ca acesta să fie ademenit de alte cluburi importante. Presa iberică a scris în zilele trecute că inclusiv Real Madrid monitorizează atent situația și Florentino Perez intenționează să-i dea o mare lovitură marii rivale. De asemenea, Liverpool, Chelsea sau Manchester United sunt și ele pe urmele fundașului de 22 de ani, deci Barcelona nu e într-o poziție favorabilă.
Ronald Araujo a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de € către uruguayenii de la Boston River. Încă din sezonul trecut, acesta a început să confirme, iar în prezent este o piesă de bază în echipa lui Xavi, iar potențialul său de creștere este uriaș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo