FC Barcelona este într-o epocă a schimbărilor. Catalanii au avut un sezon ratat, dar speră că lucrurile vor reintra în normal, Xavi demonstrând că are capacitatea de a forma o echipă care să lupte din nou pentru obiective majore.
Schimbările din cadrul echipei vor fi secondate începând de anul viitor de cele legate de infrastructură. Oficialii au decis să opereze lucrări de modernizare la stadionul Camp Nou, iar acestea se vor întinde pe durata sezonului 2023-2024.
Astfel, echipa blaugrana va fi nevoită să joace meciurile de acasă pe un alt stadion. Spre deosebire de rivalii de la Real Madrid, care au preferat să evolueze pe arena echipei a 2-a în timp ce Santiago Bernabeu a fost în renovare, Barcelona va juca pe Stadionul Olimpic Lluis Companys din capitala Catalyniei.
Liga
Lewandowski, primul interviu după transferul la Barcelona! Ce a spus despre visul de a juca la Real
ACUM UN MINUT
Citește și:

FC Barcelona va cheltui 15-20 de milioane de € pentru a juca pe Stadionul Olimpic

Această arenă are o capacitate de 56.000 de locuri, astfel că vor exista pierderi financiare din cauza numărului mai mic de bilete pe care le vor vinde catalanii pe parcursul sezonului respectiv. În plus, închirierea arenei olimpice din capitala Catalunyei va costa clubul între 15 și 20 de milioane de €.
Touși, președintele Barcelonei este foarte încântat că a ajuns la un acord cu autoritățile locale ale orașului și consideră că aceasta a fost cea mai bună soluție, deși vor trebui efectuate câteva ajustări la vechea arenă, pentru ca meciurile de fotbal să poată fi organizate în condiții ideale.
"Vă mulțumim că ne-ați lăsat să împărtășim spiritul olimpic al orașului Barcelona. Este o onoare, un privilegiu și o sursă de mândrie. Vom juca aici în timpul lucrărilor de la stadionul Camp Nou, pe care le vom începe vara aceasta. Vom fi aici când vom face lucrările majore.
Avem cuvinte enorme de recunoștință pentru facilitățile pe care ni le-ați oferit. Ne-am angajat să adaptăm facilitățile olimpice pentru a asigura confortul în ziua meciurilor și vom moderniza unele spații și servicii, precum standul de presă, vestiarele și o zonă de parcare interioară. Insă condițiile sunt foarte bune. Va trebui să facilităm accesul a 55.000 de persoane, așa că va trebui să consolidăm transportul în comun cu un plan de mobilitate", a declarat Joan Laporta odată cu anunțul oficial, citat de Marca.
Stadionul Olimpic din Barcelona a fost construit în 1927 și apoi renovat în 1989, în perspectiva Jocurilor Olimpice din 1992. Arena este a 5-a ca mărime din Spania și a 2-a din Catalunya, după Camp Nou.
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
06/08/2022 LA 15:21
Liga
Barcelona, aproape de un acord cu un nou sponsor! Cine poate fi noul partener al catalanilor
06/08/2022 LA 14:09