Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona vrea neapărat un atacant în iarnă! Care sunt cei 6 fotbaliști aflați pe lista catalanilor

Nicu Savin

Actualizat 05/10/2021 la 17:38 GMT+3

FC Barcelona a suferit fotrte mult în acest start de sezon din punct de vedere ofensiv, iar aducerea unul atacant de valoare în pauza din iarnă este principalul oboectiv al conducerii. Presa catalană scrie că oficialii catalanilor au întocmit deja o listă largă, din care va alege unul în perioada de mercato care urmează.

Luuk de jong

Credit imagine: Getty Images

Barcelona are un start negru de sezon, iar unul dintre motivele pentru care lucrurile nu funcționează în echipa lui Koeman este și lipsa unui atacant de clasă. Plecările lui Messi și Griezmann l-au lăsat pe Koeman complet descoperit în zona ofensivă, chiar dacă s-au luat alți jucători în schimb.
Depay nu este nici pe departe omul care impresiona la Lyon în urmă cu puțin timp (3 goluri în 9 meciuri), iar Luuk De Jong pare un transfer ratat din toate punctele de vedere (1 gol în 6 meciuri). În plus, Kun Aguero încă nu a debutat pentru gruparea blaugrana, iar șansele ca acesta să aibă evoluții de excepție după ce se va reface în urma accidentării sunt reduse.
În aceste condiții, Barcelona va achiziționa aproape sigur un atacant în pauza competițională din iarnă, iar oficialii catalanilor au întocmit deja o listă cu jucătorii care ar putea ajunge pe Camp Nou.
Citește și:

Barcelona va achiziționa un atacant în iarnă! 6 super-fotbaliști pe listă

Conform jurnaliștilor de la sport.es, obiectivul Barcelonei este aducerea unui atacant central, un număr 9 clasic, întrucât pe benzi Koeman este cât de cât acoperit, mai ales după revenirea lui Ansu Fati. Problema catalanilor este că nu stau deloc bine din punct de vedere financiar, astfel că variantele se rezumă la jucători care sunt în ultimul an de contract, pe care ar trebui să plătească sume infime. Sursa citată notează că bugetul Barcelonei pentru această operațiune este undeva între 15 și 25 de milioane de €.
Primul vizat ar fi Edinson Cavani, care nu va mai juca prea mult la Manchester United după venirea lui Ronaldo și ar putea accepta să schimbe tabăra încă din iarnă. Uruguayanul este dorit în egală măsură și de Real Madrid, clubul de pe Bernabeu văzând în el o soluție intermediară ideală până la iminenta venire a lui Mbappe în vara viitoare.
Ceilalți jucători de același profil de pe lista Barcelonei sunt Andrea Belotti, Maxi Gomez și Divock Origi. Italianul este idol la AC Torino, iar valoarea sa este mult peste cea a clubului, deci e foarte posibil să își dorească să plece la un club cu pretenții mai mari. Maxi Gomez dă randament excelent la Valencia, iar Barcelona ar putea profita de problemele grave ale clubului de pe Mestalla, cumpărându-l la un preț decent. În fine, Origi este eternă rezervă la Liverpool, iar belgianul nu mai are de gând să se mulțumească cu acest statut și, cel mai probabil, nu-și va prelungi contractul.
Cu excepția atacanților centrali de pe această listă, Barcelona monitorizează atent ceea ce se întâmplă cu Raheem Sterling și Lorenzo Insigne. Cei doi sunt în negocieri pentru prelungirea contractelor cu Manchester City, respectiv Napoli, dar deocamdată nu s-a ajuns la un consens. Cel puțin în cazul englezului, acesta are șanse mari să plece de pe Etihad, el nemaifiind o piesă de bază pentru Guardiola în ultimul timp. În ceea cel privește pe Insigne, acesta este dorit în continuare la Napoli, dar o eventuală ofertă de la Barcelona l-ar putea atrage.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo