Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ferran Torres a ajuns la Barcelona pentru a semna cu echipa lui Xavi! Când ar putea fi prezentat oficial

Bianca Dumitru

Actualizat 26/12/2021 la 22:47 GMT+2

Ferran Torres va deveni în următoarele zile jucătorul Barcelonei. Fotbalistul se află deja în Spania, unde va fi supus unui control medical luni dimineață, ulterior urmând a se întâlni cu reprezentanții clubului blaugrana.

Xavi Hernández (FC Barcelona)

Credit imagine: EFE

Barcelona este aproape de oficializarea primului transfer din această iarnă. Ferran Torres, fotbalistul pentru care catalanii au ajuns deja la un acord cu cei de la Manchester City, a ajuns în Spania.
Potrivit jurnaliștilor publicației catalane Sport, sportivul de 21 de ani a călătorit spre Barcelona cu mașina, iar acum se află într-un hotel, așteptând ca luni dimineață să fie supus unui control medical. După acel moment, ibericul se va întâlni cu oficialii clubului blaugrana pentru a semna contractul pe 5 sezoane și jumătate pe care catalanii i l-au pregătit.
Conform sursei citate, prezentarea oficială a lui Ferran Torres ar urma să aibă loc pe 28 decembrie, chiar înainte de primul antrenament al fotbalistului sub comanda lui Xavi. Jurnaliștii spanioli se așteapta ca, datorită formei fizice bune în care se află, atacantul să debuteze chiar în primul meci al Barcelonei din 2022, respectiv în partida cu Mallorca, programată pe 2 ianuarie, de la ora 22:00.
Citește și:

BARCELONA A PERFECTAT TRANSFERUL LUI FERRAN TORRES ÎN URMĂ CU O SĂPTĂMÂNĂ

Xavi a primit promisiuni din partea lui Joan Laporta că echipa va fi întărită încă din această iarnă, iar Barcelona a perfectat primul transfer pentru 2022 încă de pe 22 decembrie. Catalanii au ajuns la un acord cu Ferran Torres, atacantul de 21 de ani al celor de la Manchester City.
Presa iberică anunțase încă de acum câteva săptămâni că jucătorul și-a dat acordul să ajungă pe Camp Nou, dar mutarea părea că a intrat în impas din cauza pretențiilor financiare ale campioanei Angliei, care cerea în jur de 70 de milioane de euro.
Șefii Barcelonei au ajuns până la urmă la un acord cu City și vor plăti suma de 55 de milioane de euro pentru atacantul spaniol. La această sumă se vor putea adăuga alte 10 milioane sub formă de bonusuri, în funcție de performanțele fotbalistului. Acesta va semna un contract pe 5 ani cu gruparea blaugrana.
Manchester City a plătit, în 2020, 23 de milioane de euro pentru jucătorul crescut de Valencia, dar valoarea atacantului s-a dublat de când a ajuns pe Etihad, el fiind evaluat la 50 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Ferran Torres a impresionat în tricoul Valenciei în La Liga, dar după ce a ajuns în Premier League prestațiile sale nu au mai fost la fel de bune. De când a ajuns pe Etihad, Torres a fost mai mult rezervă, dar chiar și așa a prins 43 de partide în tricoul "cetățenilor" , marcând 16 goluri.
Chiar dacă la echipa de club nu a fost în prim plan, Ferran Torres a fost indispensabil pentru Luis Enrique la naționala Spaniei, pentru care a ratat doar 4 meciuri în ultimii doi ani, ultimele două din cauza unei accidentări. În total, Torres a jucat 22 de meciuri pentru "Furia Roja", marcând de 12 ori.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo