Ferran Torres este accidentat în această perioadă, dar ar urma să revină peste câteva săptămâni pe terenul de joc. El ar vrea săplece de la Manchester City, știind că îi va fi greu să prindă echipa în următoarea perioadă, într-o concurență cu Grealish, Foden, Mahrez (căruia i s-a propus prelungirea contractului) și Sterling. În plus, Guardiola a început să-l folosească în lateral și pe brazilianul Gabriel Jesus.
Catalanii și în special Xavi Hernandez s-au "îndrăgostit" de jucător pentru calitățile lui, dar și pentru faptul că este tânăr (21 ani) și poate fi o nouă piesă în recostrucția echipei. El este văzut drept înlocuitorul lui Dembele, care ar urma să plece, fiind în ultimul an de contract.
Liga
Ousmane Dembele, distrus de Hristo Stoichkov: "Nu ai înțeles niciodată ce înseamnă Barcelona"
ACUM 10 ORE
Directorul sportiv al Barcelonei, Mateu Alemany, ar fi negociat cu Manchester City o posibilă semnare a internaționalului spaniol chiar în pauza de iarnă, anunță Mundo Deportivo.

Ferran Torres este o cerere expresă a lui Xavi Hernandez

Jucătorul venit de la Valencia este o cerere expresă a lui Xavi Hernández, care dorește ca un jucător cu caracteristicile sale să întărească linia de atac. Noul antrenor i-a cerut oficialului Mateu Alemany în mod special două transferuri pentru a dinamiza atacul după plecările lui Messi și Griezmann, cele ale lui Ferran Torres și Dani Olmo. Ofensiva catalanilor este în suferință, având în vedere căDembele, Ansu Fati, Aguero și Braithwaite au suferit la rândul lor accidentări pe parcursul acestui sezon.
Directorul Barcelonei a decis să parieze pe ceea ce a cerut Xavi și a mers împreună cu CEO-ul Ferran Reverter la Manchester, pentru a purta primele negocieri cu City. Iar realitatea este că gruparea engleză nu a refuzat complet plecarea lui Torres, susține sursa citată. Printre altele și tânărul atacant a făcut deja un primul pas: să-i ceară antrenorului său, Pep Guardiola, să nu-i împiedice plecarea, pentru că visul său actual este să joace la FC Barcelona.
Managerul catalan, așa cum a declarat mereu, nu vrea pe nimeni în echipa lui, care să nu se simtă confortabil. Bineînțeles, Pep a avertizat că OK-ul său privind plecarea lui Ferran este supus acordului dintre cluburi.
Aseară, după partida Aston Villa – Manchester City, Pep a vorbit despre acest subiect. "Ferran? Nu este treaba mea să comentez asta. Trebuie să-l sunați pe Txiki sau pe agentul lui Ferran sau pe Barça", a comentat Guardiola, care apoi a adăugat: "Le-am spus mereu jucătorilor mei, mai ales sezonul trecut după patru sezoane împreună: "Vă rog, nu stați dacă nu vreți să fiți la acest club. Nu are sens. Viața este prea scurtă pentru a fi legat de un contract undeva, deși ți-ai dori mai mult să fii în alt loc".

Manchester City îi dă drumul, dar nu în orice condiții

Managerul campioanei Angliei a ținut totuși să precizeze: "Nu vom face cadouri, deoarece când noi vrem să transferăm pe cineva, ni se cer mult mai mulți bani decât pentru orice, pentru că este City. Nu vom lăsa jucătorii noștri să plece gratis. Trebuie să existe o negociere, o înțelegere între cluburi". Iar concluzia celor de la Mundo Deportivo este că Manchester City este de acord să negocieze cu Barcelona pentru a-l lăsa pe Ferran Torres să plece.
Man City a plătit 23 de milioane de lire sterline pentru aducerea spaniolului, alte 12 milioane urmând a fi plătite Valenciei în funcție de anumite rezultate. Astfel, pentru ca gruparea englezăar fi dispusă să-i dea drumul lui Torres pentru 50-55 de milioane de lire sterline. În acest sens, Barca nu are probleme cu semnarea, așa cum a precizat ieri CEO-ul Ferran Reverter. Problema este doar "fair play-ul economic". Catalanii sunt dispuși însă la câteva "sacrificii", inclusiv să renunțe la niște oameni, pentru a-l aduce pe Ferran Torres.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 17 ORE
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 17 ORE