Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final încins de sezon în La Liga! 5 echipe luptă pentru 3 locuri de Champions League! Programul meciurilor

Bianca Dumitru

Publicat 19/04/2022 la 09:52 GMT+3

Dacă titlul este ca și acordat în La Liga, finalul de sezon rămâne încins grație luptei pentru locurile de Champions League. 5 echipe își dispută 3 locuri în UCL, cu 6 etape rămase de disputat din această stagiune.

Atletico Madrid - Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Mai sunt 6 etape de disputat din acest sezon de La Liga, iar lupta pentru locurile de Champions League este foarte intensă. Între 5 echipe este o diferență de doar 5 puncte, acestea urmând a-și disputa prezența în următoarea stagiune a celei mai importante competiții intercluburi de pe continent până în ultima rundă.
Dacă Real Madrid este ca și campioană a Spaniei, Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid, Betis și Real Sociedad sunt în cursa pentru locurile 2-4. Primele 3 echipe menționate sunt la egalitate pe locurile 2-4, cu 60 de puncte, cu mențiunea că Barcelona are un meci mai puțin disputat, în timp ce Betis are 57 de puncte, iar Real Sociedad 55 de puncte.
Până la finalul stagiunii, Barcelona, ocupanta locului 2, le mai are de înfruntat pe Real Sociedad (în deplasare, pe 21 aprilie, de la ora 22:30), Mallorca (acasă), Betis (în deplasare), Celta Vigo (acasă), Getafe (în deplasare) și Villarreal (acasă), urmând a disputa în weekend-ul următor și restanța cu Rayo Vallecano, pe teren propriu.
Pentru Sevilla urmează dueluri cu Levante (în deplasare, pe 21 aprilie, de la ora 20:00), Cadiz (acasă), Villarreal (în deplasare), Mallorca (acasă), Atletico Madrid (în deplasare) și Athletic Bilbao (acasă).
Citește și:

Program de foc pentru Atletico Madrid

Echipa lui Diego Simeone, care și-a încheiat săptămâna trecută parcursul în Champions League, le va mai întâlni până la finalul sezonului de La Liga pe Granada (acasă, pe 20 aprilie, de la ora 20:00), Athletic Bilbao (în deplasare), Real Madrid (acasă), Elche (în deplasare), Sevilla (acasă) și Real Sociedad (în deplasare).
În ceea ce o privește pe Betis, aceasta le va mai înfrunta pe Elche (acasă, pe 19 aprilie, de la ora 22:00), Getafe (în deplasare), Barcelona (acasă), Valencia (în deplasare), Granada (acasă) și Real Madrid (în deplasare).
Nu în ultimul rând, Real Sociedad va mai da peste Barcelona (acasă, pe 21 aprilie, de la ora 22:30), Rayo Vallecano (în deplasare), Levante (în deplasare), Cadiz (acasă), Villarreal (în deplasare) și Atletico Madrid (acasă).
Conform clasamentului din La Liga, Atletico Madrid pare că are cel mai greu program, urmând a înfrunta 4 echipe din top 10, printre care se numără și liderul Real Madrid, dar și Sevilla, cu care se află la egalitate de puncte. Barcelona, Sevilla și Real Sociedad vor juca împotriva a câte 3 echipe de pe primele 10 locuri ale ierarhiei din campionat, în timp ce Betis va avea doar doi adversari dificili, Real Madrid și Barcelona.

Pierderi importante pentru Barcelona și Atletico Madrid

Dacă ne uităm la ultimele 5 etape disputate, Betis și Real Sociedad sunt neînvinse, având câte 3 victorii și două remize, în timp ce Barcelona și Atletico Madrid au câte 4 victorii și o înfrângere, iar Sevilla a reușit un singur succes, înregistrând și două remize și două înfrângeri.
Trebuie punctat și faptul că echipa lui Xavi a rămas, după duelul cu Eintracht Frankfurt, fără Pedri, care a suferit o ruptură a bicepsului femural de la piciorul stâng, urmând a rata finalul de sezon, iar Atletico Madrid l-a pierdut pe Joao Felix, care s-a accidentat în meciul cu Espanyol, însă nu se știe deocamdată cât va trebui portughezul să stea pe margine.
În aceste condiții, rămâne de văzut cum va arăta clasamentul final din La Liga la finalul lunii mai, atunci când se încheie sezonul 2021/22.
Premier League 19, 20, 21 aprilie 2022 - Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo