Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul căruia Laporta vrea să-i ofere un nou contract, dorit lângă Ronaldo! Cine ar putea pleca de pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Publicat 04/10/2021 la 16:57 GMT+3

Barcelona nu are un început bun de stagiune, iar pentru catalani ar urma despărțirea de câțiva fotbaliști importanți. Presa din Anglia a scris despre interesul celor de la Manchester United pentru Ousmane Dembele, care ar putea ajunge pe Old Trafford din postura de jucător liber de contract.

Ousmane Dembele of FC Barcelona celebrates 1-0 with Sergio Busquets of FC Barcelona, Clement Lenglet of FC Barcelona, Oscar Mingueza of FC Barcelona, Frenkie de Jong of FC Barcelona, Pedri of FC Barcelona, Lionel Messi of FC Barcelona, Gerard Pique of FC

Credit imagine: Getty Images

Barcelona are un început nefericit de sezon, echipa părând că nu se mai regăsește după despărțirea de Lionel Messi, cel mai important jucător al catalanilor în ultimii 20 de ani. Deși Laporta își dorește să aducă forțe proaspete pe Camp Nou, în următoarea perioadă, din cauza problemelor financiare, clubul blaugrana s-ar putea despărți de câțiva jucători.
Unul dintre ei este Ousmane Dembele, care mai are contract cu Barcelona doar până la finalul sezonului 2021/22. În această perioadă, șefii de pe Camp Nou vor să-i convingă atât pe Dembele, cât și pe Ansu Fati și Pedri să semneze noi înțelegeri, aceștia fiind fotbaliști extrem de importanți pentru lotul lui Ronald Koeman. Cea mai urgentă situație este cea a francezului, în contextul în care în contractul său nu există nicio clauză prin care clubul să îl poată reînnoi automat.
Potrivit jurnaliștilor britanici de la Sport Witness, Dembele este dorit, printre altele, de Manchester United, oficialii 'diavolilor roșii' manifestându-și deja interesul pentru fotbalistul cotat de site-ul transfermarkt.com la 50 de milioane de euro, care ar putea ajunge pe Old Trafford din postura de jucător liber de contract.
Pe urmele francezului de 24 de ani se află și Juventus, însă Barcelona nu este dispusă să renunțe. Catalanii au discutat deja cu agentul lui Dembele, Moussa Sissokho, iar fotbalistul a avut o întâlnire cu președintele clubului, Joan Laporta.
Cei de la Sport.es au anunțat că reprezentanții Barcelonei i-au oferit un contract valabil până în 2024, însă pentru a-l putea semna Dembele ar trebui să accepte reducerea salariului.

Cei trei jucători doriți la Barcelona

Simțind că este nevoie cât mai curând de întărirea lotului, șefii de pe Camp Nou și-au făcut deja o listă de priorități pentru următoarea fereastra de mercato. În condițiile în care își vor rezolva o parte din problemele financiare, oficialii Barcelonei poartă în această perioadă discuții cu reprezentanții mai multor fotbaliști pe care Joan Laporta și-i dorește la echipă din această iarnă.
Potrivit presei din Spania, președintele Barcelonei are trei ținte clare: Dani Olmo, Erling Haaland și Edinson Cavani. Cei de la El Nacional notează că reprezentanții catalanilor au deja un acord cu șefii lui Leipzig pentru transferul lui Dani Olmo, pe care îl consideră 'cheia atacului echipei'. Una dintre problemele cu care se pot confrunta cei de la Barcelona este legată de faptul că mijlocașul în vârstă de 23 de ani se află și în atenția altor cluburi importante din Europa, printre care se află și Manchester United.
În aceeași situație se află și Erling Haaland, unul dintre cei mai râvniți fotbaliști ai momentului, care este dorit, printre altele, în Premier League și la Real Madrid. Catalanii și-ar dori și ei să-i obțină semnătura, unul dintre avantajele clubului blaugrana fiind relația bună dintre Laporta și agentul norvegianului, Mino Raiola.
Nu în ultimul rând, Barcelona a pus ochii și pe Edinson Cavani, care nu se mai simte bine la United. Catalanii și-ar dori să-l aducă pe Camp Nou sub formă de împrumut, ceea ce ar însemna că echipa blaugrana ar avea de plătit doar o parte din salariul fotbalistului, care se ridică la 15 milioane de euro pe sezon. Interesul Barcelonei pentru Cavani nu este nou, catalanii dorind să-i obțină transferul și în vară, când mutarea nu s-a concretizat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo