Ronald Araujo s-a făcut remarcat drept o piesă importantă în angrenajul Barcelonei în ciuda faptului că are doar 22 de ani. Fundașul care a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River, mai are contract cu clubul blaugrana doar până în 2023, iar negocierile pentru o prelungire decurg destul de greu.
Jurnaliștii publicației Sport.es au analizat recent cerințele fotbalistului pentru a-și prelungi înțelegerea cu catalanii. Araujo, care se află pe radarul mai multor cluburi din Premier League, printre care se află Liverpool, Chelsea și Manchester United, vrea să-i fie recunoscută valoarea în echipă.
Deși este titular incontestabil, uruguayanul primește unul dintre cele mai mici salarii la Barcelona, iar reprezentanții săi vor să obțină o sumă mai mare de bani pentru fundașul de 22 de ani. Acesta nu ar vrea să câștige un salariu asemănător cu cel al coechipierilor săi mai experimentați, dar își dorește să obțină o mărire la nivelul celei acordate fotbaliștilor care și-au prelungit recent contractele cu catalanii.
Liga
Araujo, convins că Barcelona va străluci în sezonul următor! "Xavi a schimbat totul"
06/05/2022 LA 11:21
Potrivit primelor informații, oficialii de pe Camp Nou s-ar gândi să-i ofere un salariu cuprins între 3 și 6 milioane de euro pe an, dar o ofertă oficială nu a fost încă făcută. Jurnaliștii spanioli au scris că Araujo este atent și la mișcările pe care clubul blaugrana le face pe piața transferurilor pentru a ști dacă se încearcă aducerea unui fundaș central de top care ar putea avea un salariu mai mare decât al lui.
Conform sursei citate, fundașul nu are de gând să plece de la Barcelona, aflându-se în relații bune cu cei de pe Camp Nou, însă negocierea pentru prelungirea contractului său nu va fi ușoară, iar următoarele săptămânii vor fi decisive pentru viitorul uruguayanului.
Citește și:

Ronald Araujo, dorit de Real Madrid

Conform jurnaliștilor de la Sport.es, Florentino Perez are în vedere transferul lui Ronald Araujo, un fotbalist care este deja o piesă importantă în angrenajul Barcelonei. Fundașul de 22 de ani a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River.
Contractul lui Araujo cu Barcelona este valabil doar până în 2023, iar pericolul ca acesta să fie pierdut gratis este foarte mare, în condițiile în care negocierile pentru o prelungire decurg greu. Barcelona are serioase probleme financiare și cu siguranță reprezentanții lui Araujo vor cere un salariu mare pentru uruguayan, mai ales în contextul în care acesta și-a demonstrat deja valoarea.
Cei de la Real Madrid au resursele necesare pentru a-i satisface pretențiile financiare fotbalistului, astfel că un transfer nu este deloc imposibil. De menționat că Araujo a fost pe radarul lui Real Madrid și înainte de a ajunge la Barcelona, dar catalanii au câștigat atunci bătălia pentru fundaș. O mutarea gratis a uruguayanului pe Bernabeu ar fi o lovitură cruntă pentru catalani atât din punct de vedere sportiv, dar mai ales al imaginii.
Barcelona a reușit în ultimele luni să semneze noi acorduri cu fotbaliști de mare viitor, precum Ansu Fati sau Pedri, dar Araujo nu a putut fi convins deocamdată. Primii doi sunt legați sufletește de clubul catalan, fiind crescuți în La Masia, însă uruguayanul nu este "un om de casă", care să aibă vreo problemă de a juca pentru eterna rivală.
Liga
Contract impresionant pentru Araujo la Barcelona! Pentru ce sumă a acceptat prelungirea înțelegerii
29/04/2022 LA 06:51
Liga
Ronald Araujo a semnat! Clauza fabuloasă pe care Barcelona a introdus-o în contractul fundașului
26/04/2022 LA 12:35