Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Bale a luat o decizie inedită privind cariera sa! Când s-ar putea retrage galezul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 07/01/2022 la 12:39 GMT+2

Gareth Bale va părăsi Real Madrid după expirarea contractului său, în vară. În prezent, galezul se concentrează pe barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar, iar o ratare a prezenței la turneul final l-ar putea face pe atacant să se retragă din cariera de fotbalist.

Haben keine Zukunft mehr bei Real: Gareth Bale und Isco

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Jucătorul de 32 de ani a fost folosit în doar trei meciuri în acest sezon sub comanda lui Carlo Ancelotti, ca urmare a unor accidentări ce au recidivat. Bale intră în ultimele șase luni de contract cu madrilenii, însă niciuna dintre cele două tabere nu este interesată de o prelungire a înțelegerii.
Bale va deveni liber de contract în vară, însă principalul său obiectiv va fi să își ajute echipa națională să se califice la Cupa Mondială din acest an. Țara Galilor va juca în prima rundă a barajului de calificare împotriva Austriei, iar în cazul unei victorii, britanicii își vor disputa locul pentru turneul final în fața câștigătoarei dintre Scoția sau Ucraina.
În cazul în care formația lui Rob Page nu își va asigura biletele către Qatar, căpitanul naționalei va lua în considerare posibilitatea de a se retrage, potrivit celor de la The Athletic. Bale a câștigat de-a lungul carierei sale mai mult decât destul din punct de vedere financiar, iar galezul nu ar mai ține cont de acest aspect în cazul unei mutări.
În cazul în care Țara Galilor va reuși să se califice la Mondial, nu există nicio garanție că Bale își va căuta o echipă de calibrul lui Real Madrid, pentru a-și continua cariera. Atacantul a fost împrumutat sezonul trecut la echipa unde s-a lansat în cariera de fotbalist, și anume la Tottenham.
Britanicul a avut un impact clar asupra fostei sale echipe, atât în vestiar, cât și pe teren. În 34 de partide pentru Spurs, Bale a reușit să marcheze de 16 ori în toate competițiile.

Gareth Bale a fost un jucător decisiv pentru Real Madrid

Alături de Real Madrid, jucătorul a obținut două titluri de campion al Spaniei, o Cupă a Spaniei și a ridicat trofeul Champions League de patru ori deasupra capului, în două dintre cele patru finale fiind un jucător decisiv.
În finala cu Atletico Madrid din 2014, Bale a marcat golul care i-a adus pe galactici în avantaj, iar în cea disputată în fața lui Liverpool, din 2017, galezul a încris de două ori. Unul dintre ele a fost senzațional, după o execuție din foarfecă, iar celălalt a fost provocat de greșeala imensă a portarului de atunci al "cormoranilor", Loris Karius.
Astfel, galezul a devenit unul dintre cei mai buni britanici exportați din Premier League din istorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo