Gareth Bale s-a despărțit recent de Real Madrid, iar zvonurile despre retragerea sa au fost tot mai abundente în ultima vreme. Atacantul își va continua cariera cel puțin o jumătate de an, asta după ce s-a calificat cu naționala Țării Galilor la Campionatul Mondial din Qatar.
Galezul a contribuit enorm la această calificare și vrea să iasă din scenă cu o evoluție bună la competiția supremă din fotbalul mondial, una la care reprezentativa britanică nu a mai participat din 1958. În aceste condiții, Bale va semna în această vară din postura de jucător liber de contract cu o echipă care îi va oferi siguranța că va juca constant, pentru a ajunge astfel în formă optimă la turneul final din noiembrie-decembrie.
Presa engleză a scris că Bale este dorit de Newcastle și Aston Villa în Premier League, cele două formații fiind în căutarea unor jucători cu nume, care să le crească notorietatea. De asemenea, s-a speculat că Bale ar putea alege să meargă în țara natală, la Cardiff, formație care joacă în Championship.
MLS
Cine sunt cei mai bine plătiți 10 jucători din istoria MLS! Bale sau Beckham nu se află pe listă
ACUM 11 ORE
Citește și:

Gareth Bale, în discuții cu Getafe

Totuși, galezul pare dispus să continue în Spania, un campionat pe care îl cunoaște foarte bine și unde consideră că se poate pregăti cum se cuvine pentru Mondial. Agentul său l-a propus recent la Atletico Madrid, dar formația de pe Wanda Metroplitano l-a refuzat.
Totuși, Bale ar putea juca în La Liga în sezonul următor, el fiind în discuții cu Getafe. Președintele micuței formații madrilene a confirmat că Bale i-a fost propus și urmează să ia o decizie împreună cu antrenorul Quique Sánchez Flores și cu ceilalți oameni din conducere.
"E adevărat. Acum 45 de minute am vorbit cu agentul lui Gareth Bale. Trebuie să studiem propunerea împreună cu antrenorul și cu conducerea sportivă", a declarat Angel Torres, citat de Marca.
Faptul că Bale este dispus să joace la Getafe dovedește clar că galezul se gândește serios la retragere după Campionatul Mondial. Cu siguranță, atacantul ar putea opta pentru variante mult mai ofertante din punct de vedere financiar, dar se pare că vrea neapărat să rămână la Madrid până la turneul final. Opțiunea sa este una logică, deoarece este adaptat 100% la viața din capitala Spaniei și nu ar fi prea indicat să schimbe mediul cu numai câteva luni înainte de competiția din Qatar.
După ce Țara Galilor a obținut biletele pentru turneul final, Bale a dat de înțeles că se va retrage în iarnă sau cel târziu anul viitor. Întrebat dacă această calificare i-a amânat puțin momentul retragerii, Bale a oferit un răspuns elocvent: "Da, pentru puțin!".
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 13 ORE
Championship
Destinație total neașteptată pentru Gareth Bale! Cu ce echipă este în negocieri avansate
22/06/2022 LA 20:21