Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său

Nicu Savin

Publicat 16/05/2022 la 19:56 GMT+3

Gareth Bale își va încheia în scurt timp contractul cu Real Madrid și e posibil ca galezul să se retragă definitiv din fotbal, deși are doar 32 de ani. Agentul său a lăsat să se înțeleagă că doar o calificare la Țării Galilor la Campionatul Mondial din Qatar l-ar putea determina să-și continue cariera încă un an.

Gareth Bale

Credit imagine: Getty Images

Gareth Bale a fost un adevărat star al fotbalului mondial, dar accidentările din ultima perioadă l-au adus în pragul retragerii la numai 32 de ani. Galezul mai are contract cu Real Madrid până pe 30 iunie și e clar că nu va continua pe Bernabeu.
Jonathan Barnett, agentul galezului, a oferit un interviu pentru Record, în care a confirmat despărțirea acestuia de Real. În plus, impresarul a dat de înțeles că Bale ar putea spune adio fotbalului dacă Țara Galilor nu se va califica la Campionatul Mondial de la finalul acestui an.
"Gareth pleacă de la Real Madrid, dar în ceea ce privește viitorul lui, depinde de ceea ce va face Țara Galilor. Dacă se califică la Cupa Mondială, vom lua o decizie; dacă nu, lucrurile pot varia", a spus Barnett, citat de as.com.
Citește și:

Gareth Bale s-ar putea retrage dacă Țara Galilor nu va ajunge la Campionatul Mondial

Țara Galilor va juca pe 5 iunie meciul decisiv pentru calificarea la Mondialul din Qatar. Galezii au câștigat cu 2-1 împotriva Austriei în semifinala barajului, ambele goluri fiind marcate de Bale. Acum, britanicii își așteaptă adversara din finala barajului, care se va decide în urma confruntării dintre Ucraina și Scoția, amânată inițial din cauza războiului și programată apoi pe 1 iunie.
Astfel, meciul Țării Galilor din 5 iunie ar putea fi ultimul din cariera lui Gareth Bale. Dacă echipa lui Robert Page va obține biletele pentru Qatar, e de așteptat ca Bale să semneze cu o echipă la care să joace constant în startul sezonului viitor, pentru a fi în formă maximă la turneul final. Dacă va ajunge la Campionatul Mondial, Țara Galilor va face parte din Grupa B, alături de Anglia, SUA și Iran.
Gareth Bale și-a început cariera la Southampton, dar a fost cumpărat la o vârstă fragedă de Tottenham, club unde a explodat cu adevărat. În 2013 a ajuns la Real Madrid în schimbul a 100 de milioane de €, ceea ce a reprezentat un record la vremea respectivă. După câțiva ani buni la gruparea de pe Bernabeu, Bale a intrat într-un declin total, principalul motiv fiind accidentările serioase și repetate. În acest sezon, galezul a jucat în numai 7 partide, ultima dintre ele pe 9 aprilie, într-un meci cu Getafe.
La echipa națională a Țării Galilor, Bale a jucat în total 102 meciuri, marcând 38 de goluri. Atacantul a participat alături de reprezentativa țării sale la două ediții ale Campionatului European, în 2016 și 2021, la primul turneu final ajungând până în semifinale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo