Pablo Martin Paez Gavira, cunoscut de toată lumea drept Gavi, este noua senzație a fotbalului spaniol. Promovat de Ronald Koeman la prima echipă a Barcelonei în acest sezon, mijlocașul ofensiv de numai 17 ani și-a demonstrat deja valoarea la cel mai înalt nivel.
Luis Enrique nu a ezitat să-l convoace la naționala mare a Spaniei, iar în semfinala contra Italiei din Liga Națiunilor l-a inclus în primul 11. Astfel, Gavi a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care îmbracă tricoul Spaniei. Faptul că a avut în față campioana Europei nu l-a speriat pe puștiul Barcelonei, care a făcut un meci mare pe San Siro, ceea ce denotă personalitatea sa extraordinară.

Gavi, viitorul fotbalului spaniol

Fotbal
ASCENSIUNEA SPANIEI DUPĂ NUMIREA LUI LUIS ENRIQUE ÎN FUNCȚIA DE ANTRENOR AL "FURIEI ROJA"
16/10/2021 LA 06:40
"Noi îl știm pe Gavi, chiar dacă acum a jucat pentru prima oară la națională. Nu e normal să joace așa la vârsta lui! Are personalitate, are o condiție fizică bună și se pliază perfect stilului nostru. Gavi nu este viitorul Spaniei, el face parte din prezentul echipei.", a spus Luis Enrique după meciul contra Italiei.
Citește și:

FC Barcelona îi pregătește un nou contract lui Gavi

Multă lume din Spania consideră că Gavi are toate șansele să-l depășească pe marele Xavi Hernandez, puștiul având un profil asemănător cu fostul mijlocaș al Barcelonei. Contractul acestuia cu gruparea catalană este valabil doar până în 2023, iar oficialii clubului de pe Camp Nou se grăbesc să prelungească înțelegerea, pentru a nu risca să-l piardă în viitorul apropiat.
Conform jurnalistului Fabrizio Romano, una dintre cele mai bune surse în materie de transferuri din Europa, șefii Barcelonei lucrează deja de mai multe luni la noul contract al lui Gavi. Catalanii vor să-i ofere o înțelegere valabilă pe 5 sezoane, cu un salariu care va crește în fiecare an.
Gavi este un produs 100% al La Masia, celebra academie a Barcelonei, care în ultima vreme a scos o nouă generație fantastică, din care fac parte Ansu Fati, Pedri, Araujo, Oscar Mingueza, Alex Balde sau Riqui Puig. Ca atare, Gavi nu are niciun motiv să nu-și dorească să continue la clubul care l-a crescut, astfel că sunt șanse mari să accepte oferta de prelungire a contractului.
Liga Națiunilor UEFA - Liga D
Luis Enrique: "Mai devreme sau mai târziu, Italia va pierde"! Răspunsul savuros al lui Mancini
05/10/2021 LA 16:35
Liga
Luis Enrique, convocare surpriză la naționala Spaniei! Ce a spus despre o posibilă revenire la Barca
30/09/2021 LA 12:47