Nu mai puțin de 6 jucători au debutat la FC Barcelona în primele trei etape ale sezonului. După Royal, Memphis, Eric Garcia, Nico Gonzalez și Demir, duminică seara, în partida cu Getafe (scor 2-1), a venit și rândul lui Pablo Paez Gavira să susțină primul meci în tricoul blaugrana.
Jucătorul cunoscut și sub denumirea de Gavi nu și-a putut ascunde încântarea după ce a debutat în Liga, în tricoul Barcelonei. El l-a înlocuit pe Sergi Roberto în minutul 74 de minute.
Pablo Martin Paez Gavira a împlinit 17 ani la începutul lunii august, fiind un produs al academiei La Masia.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
26/11/2022 LA 16:20

Doar Vicenc Martinez, Ansu Fati și Bojan Krkic erau mai tineri când au jucat primele lor jocuri pentru Barcelona

După meciul cu Getafe, Gavi a susținut că a fost un vis să joace pentru club. "În acest moment sunt cel mai fericit copil din lume. De când eram mic am avut acel vis de a debuta în La Liga, pe Camp Nou, iar acum am reușit să-l realizez".
https://i.eurosport.com/2021/08/30/3209707.jpg
Tot în minutul 74 al întâlnirii, Koeman a mai trimis în teren un tânăr de 19 ani, este vorba despre Nico Gonzalez. Antrenorul olandez i-a lăudat pe ambii fotbaliști după joc.
"O mie de lucruri îmi trec prin cap. Eram puțin nervos în momentul intrării pe teren, dar m-am dus să joc cât de bine pot. În astfel de momente îmi amintesc de familia mea, de prietenii mei, de toți antrenorii din La Masia, în special de Sergi Mila, care m-a ajutat foarte mult pe parcursul carierei mele", a mai spus Gavi.
La doar 24 de zile de la împlinirea a 17 ani, Gavi a devenit al patrulea cel mai tânăr jucător care a jucat pentru Barca în La Liga. Doar Vicenc Martinez, Ansu Fati și Bojan Krkic erau mai tineri când au susținut primele lor jocuri.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă
24/11/2022 LA 08:35
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17