Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gavi, cel mai fericit copil din lume după debutul la FC Barcelona

Andrei Nicolae

Actualizat 30/08/2021 la 15:08 GMT+3

Tânărul de 17 ani și-a făcut debutul oficial în La Liga, într-o partidă cu Getafe, câștigată de catalani cu scorul de 2-1. El a devenit al patrulea cel mai tânăr fotbalist din istoria catalanilor care a jucat în prima ligă din Spania.

Gavi

Credit imagine: Eurosport

Nu mai puțin de 6 jucători au debutat la FC Barcelona în primele trei etape ale sezonului. După Royal, Memphis, Eric Garcia, Nico Gonzalez și Demir, duminică seara, în partida cu Getafe (scor 2-1), a venit și rândul lui Pablo Paez Gavira să susțină primul meci în tricoul blaugrana.
Jucătorul cunoscut și sub denumirea de Gavi nu și-a putut ascunde încântarea după ce a debutat în Liga, în tricoul Barcelonei. El l-a înlocuit pe Sergi Roberto în minutul 74 de minute.
Pablo Martin Paez Gavira a împlinit 17 ani la începutul lunii august, fiind un produs al academiei La Masia.

Doar Vicenc Martinez, Ansu Fati și Bojan Krkic erau mai tineri când au jucat primele lor jocuri pentru Barcelona

După meciul cu Getafe, Gavi a susținut că a fost un vis să joace pentru club. "În acest moment sunt cel mai fericit copil din lume. De când eram mic am avut acel vis de a debuta în La Liga, pe Camp Nou, iar acum am reușit să-l realizez".
Gavi
Tot în minutul 74 al întâlnirii, Koeman a mai trimis în teren un tânăr de 19 ani, este vorba despre Nico Gonzalez. Antrenorul olandez i-a lăudat pe ambii fotbaliști după joc.
"O mie de lucruri îmi trec prin cap. Eram puțin nervos în momentul intrării pe teren, dar m-am dus să joc cât de bine pot. În astfel de momente îmi amintesc de familia mea, de prietenii mei, de toți antrenorii din La Masia, în special de Sergi Mila, care m-a ajutat foarte mult pe parcursul carierei mele", a mai spus Gavi.
La doar 24 de zile de la împlinirea a 17 ani, Gavi a devenit al patrulea cel mai tânăr jucător care a jucat pentru Barca în La Liga. Doar Vicenc Martinez, Ansu Fati și Bojan Krkic erau mai tineri când au susținut primele lor jocuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo