Gavi a fost promovat de curând la prima echipă a Barcelonei, dar în scurt timp a demonstrat că a meritat din plin acest lucru chiar dacă are numai 17 ani. Până acum, tânărul mijlocaș a jucat 15 partide în La Liga și 6 în Champions League, numărându-se printre marile pariuri ale grupării catalane în procesul de reconstrucție început odată cu aducerea lui Xavi ca antrenor.
În ultimul meci de campionat (3-2 cu Elche), Gavi a marcat primul său gol pentru prima echipă a Barcelonei, devenind al 3-lea cel mai tânăr marcator din istoria clubului de pe Camp Nou.
Evoluțiile entuziasmante ale lui Gavi încă din startul sezonului l-au adus pe acesta și la echipa națională, el bifând deja 4 apariții în tricoul "Furiei Roja".
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM 4 ORE
Citește și:

Gavi are un salariu de numai 100.000 de € pe an la Barcelona

Contractul lui Gavi cu Barcelona este valabil doar până în 2023, iar catalanii trebuie să se grăbească pentru a ajunge la o nouă înțelegere cu tânărul fotbalist, pentru a nu risca să-l piardă gratis. În plus, șefii grupării blaugrana trebuie să vină cu o ofertă consistentă din punct de vedere financiar, care în prezent are un salariu infim pentru nivelul la care joacă.
Potrivit sport.es, mijlocașul are un venit de numai 100.000 de € lunar, bani pe care îi câștigă mulți fotbaliști din Liga 1 sau din campionate chiar mai slabe.
Sursa citată notează că în actualul contract al lui Gavi este prevăzută o clauză care prevede ca acesta să primească în jur de 2 milioane de € dacă își va pune semnătura pe un nou contract. De asemenea, clauza de reziliere a actualei înțelegeri este de 50 de milioane de €, una deloc liniștitoare pentru Barcelona.
Gavi a început fotbalul la Academia lui Betis, dar a ajuns în 2019 în "La Masia", pe când avea 15 ani, iar de acolo până la aruncarea sa în marile bătălii din La Liga sau Champions League nu a mai fost decât un pas.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 13 ORE
Liga
Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves
ACUM O ZI