Gennaro Gattuso era liber de contract încă din mai 2021, când a părăsit Napoli, club cu care a câștigat Cupa Italiei. Fostul mijlocase fusese numit apoi antrenor al Fiorentinei, dar s-a despărțit de club înainte de începe sezonul 2021/22.
Gattuso, care a petrecut 13 ani ca jucător la AC Milan, îl înlocuiește pe Jose Bordalas, care a fost demis săptămâna trecută. În sezonul recent încheiat, Valencia a pierdut finala Cupei Spaniei și a ratat prezența în cupele europene, după o clasare pe locul 9 în La Liga.
Liga
Un jucător de 100 de milioane de € i-a spus da lui Xavi! Barcelona încearcă o mutare de răsunet
ACUM UN MINUT

Gennaro Gattuso a fost anunțat este noul antrenor al Valenciei

"Sunt foarte fericit și foarte mândru că sunt antrenorul Valenciei, o echipă grozavă cu o istorie bogată. Nu avem un obiectiv principal, avem scopul de a juca un fotbal frumos, agresiv și de a face toți suporterii mândri de noi.
Nu am jucat niciodată ca jucător pe Mestalla, dar știu că aici nu este ușor de jucat. Este un stadion care generează multă presiune asupra rivalei. Îmi place mereu să spun că avem respect pentru toată lumea, dar nu ne este frică de nimic. Îmi place această mentalitate", au fost primele declarații ale lui Gennaro Gattuso în calitate de antrenor al Valenciei.
Tehnicianul a semnat un contract pe doi ani, valabil până în iunie 2024. Fost internaţional italian a cucerit ca jucător două trofee ale Ligii Campionilor cu AC Milan, echipă la care a evoluat între 1999 şi 2012.Gennaro Gattuso şi-a început cariera de antrenor în 2017 la clubul milanez.
Gattuso este al treilea antrenor italian din istoria clubului Valencia CF, după Claudio Ranieri şi Cesare Prandelli.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Liga
FC Barcelona a mai rezolvat o problemă! Un jucător cu salariu mare, împrumutat la Tottenham
29/06/2022 LA 14:29