Barcelona a suferit foarte mult în acest start de sezon din punct de vedere ofensiv, iar aducerea unul atacant de valoare în pauza din iarnă este principalul obiectiv al conducerii de pe Camp Nou. Oficialii clubului blaugrana și-au făcut deja o listă formată din 6 fotbaliști importanți, dintre care Joan Laporta speră să transfere măcar unul în următoarea perioadă de mercato.
În plus, președintele catalanilor a mai primit o sugestie. Pep Guardiola este extrem de implicat în ceea ce se întâmplă la Barcelona și nu ezită să-i ofere sfaturi lui Laporta, cu care este prieten. Astfel, antrenorul lui Manchester City i-a recomandat să-l transfere pe Christopher Nkunku, atacantul de 23 de ani legitimat la RB Leipzig.
Potrivit presei din Spania, Nkunku este unul dintre tinerii fotbaliști care au un viitor promițător, fiind puternic, agil, cu un joc calitativ și un simț important al golului. Sportivul, care s-a format la academia celor de la PSG, este cotat de site-ul transfermarkt.com la 47 de milioane de euro.
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
ACUM 6 ORE
El mai are contract cu nemții până în 2024, fiind curtat, printre altele, de Chelsea și Real Madrid. Guardiola consideră că Nkunku are potențialul de a ajunge, în câțiva ani, să valoreze mai mult decât Mbappe, astfel că i-a recomandat lui Joan Laporta să încerce să-i obțină transferul înainte ca prețul lui să explodeze.

Guardiola i-a recomandat lui Laporta și un antrenor

Ronald Koeman este dificil de demis de la Barcelona, asta pentru că clubul catalan ar trebui să-i plătească olandezului 12 milioane de euro, ca parte a unei clauze din contract. Barcelona părea dispusă să plătească acest preț, însă se pare totuși că stabilitatea financiară este departe de a fi restabilită pe Camp Nou, iar Joan Laporta nu-și permite pur și simplu să-l demită deocamdată pe Koeman.
Catalunya Radio anunță că Laporta e dispus să aibă răbdare în continuare cu Koeman, însă nu pentru mult timp, asta pentru că președintele clubului ar fi ajuns deja la un "acord de principiu" cu antrenorul pe care Pep Guardiola l-a recomandat pe banca Barcelonei: Erik Ten Hag.
Mai exact, Laporta ar urma să-l țină pe bancă pe Koeman până în iunie, iar apoi să-l instaleze de urgență pe Ten Hag. Antrenorul lui Ajax este recomandarea pe care Pep Guardiola i-a făcut-o lui Laporta și se pare că odată terminat sezonul, această mutare are toate șansele să se producă.
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Cupa Mondială FIFA
Franța pare blestemată la acest Mondial! Un titular s-a accidentat și ratează restul turneului
23/11/2022 LA 07:32