Erling Haaland a ieșit din circuit din cauza unei accidentări, care îl va ține departe de teren până la începutul lui 2022, dar continuă să creeze un pol de interes în lumea fotbalului.
Discuțiile și zvonurile despre viitorul norvegianului par interminabile, în condițiile în care acesta se va despărți cel mai probabil de Borussia Dortmund la finalul acestui sezon competițional. Oficialii "galben-negrilor" speră să-l poată convinge să mai rămână măcar un an, dar e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla.
Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Marca, Lothar Matthaus, o adevărată legendă a fotbalului mondial și una dintre cele mai importante voci din fotbalul german, a menționat că îl vede pe Haaland la Real Madrid, mai ales dacă ar face pereche pe Bernabeu cu Mbappe, un alt jucător dorit de Florentino Perez.
La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
26/11/2022 LA 10:34
Deși a jucat o bună parte a carierei la Bayern, fostul Balon de Aur e de părere că Haaland nu poate juca momentan la clubul bavarez deoarece ar fi incompatibil cu Robert Lewandowski.
"Haaland este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume în acest moment. Cred că s-ar adapta perfect la Real Madrid, alături de Mbappe. Atâta timp cât Lewandowski continuă să fie atacantul echipei, nu îl văd pe Haaland la Bayern. Acest transfer ar putea fi posibil, dar nu cât e polonezul acolo", a declara Matthaus pentru Marca.
Citește și:

Haaland, disputat de marile forțe ale Europei

Valoarea sa incontestabilă l-a transformat pe Haaland într-o adevărată țintă pentru marile forțe ale continentului. Contractul său cu Dortmund este valabil până în 2024, dar există o clauză conform căreia oricine va achita suma de 75 de milioane de € îl poate avea în vara viitoare.
Cum în Bundesliga nu se oferă salarii exorbitante precum în Premier Leaguea sau la echipele de top din celelalte mari campionate, Haaland ar putea fi atras de o ofertă colosală în vara viitoare. Real Madrid pare în pole-position pentru semnătura sa, însă marile cluburi engleze, PSG sau chiar Barcelona au și ele suficiente argumente pentru a-l convinge.
Norvegianul nu va alege neapărat oferta salarială mai mare, probabil majoritatea cluburilor care-l doresc oferindu-i un salariu asemănător. În aceste condiții, va conta enorm proiectul, iar o eventuală venire a lui Mbappe pe Bernabeu ar fi un motiv în plus pentru Haaland să-l urmeze.
Nici Manchester City nu stă deloc rău în acest context, deoarece tatăl lui Haaland a jucat la clubul de pe Etihad în trecut și alegerea norvegianului ar putea fi una emoțională. De asemenea, Manchester United s-ar putea folosi de Ole Gunnar Solskjaer pentru a-l convinge pe norvegian să meargă pe Old Trafford, cei doi având o relație extrem de apropiată. Problema este că Solskjaer are șanse mari să fie demis până la finalul sezonului, astfel că oficialii de acolo ar fi deposedați de această "armă".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
25/11/2022 LA 19:07
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44