Antoine Griezmann a revenit la Atletico Madrid, transferul său fiind perfectat cu numai un minut înainte ca perioada de tranferuri din marile campionate să se încheie în mod oficial. Francezul va evolua sub formă de împrumut la echipa de pe Wanda Metropolitano, care va fi însă obligată să achite 40 de milioane de € în vara viitoare în schimbul atacantului.
Atletico a făcut o afacere excelentă, deoarece în urmă cu 2 ani a încasat 120 de milioane de € pe Griezmann. Din punct de vedere sportiv, Atletico nu a suferit prea mult, chiar a câștigat titul în stagiunea trecută, iar acum s-a ales cu revenirea unuia dintre cei mai buni jucători din istoria clubului.
Liga
Barcelona renunță la 9 fotbaliști! Depay și De Jong, printre cei care vor pleca în această vară
10/05/2022 LA 05:01

Griezmann, salariu redus la jumătate la Atletico

Pentru Griezmann, plecarea la Barcelona părea lovitura carierei, dar pe Camp Nou francezul s-a ridicat rareori la nivelul pe care l-a demonstrat la Atletico în trecut. Astfel, revenirea sub conducerea lui Simeone ar putea fi de bun augur pentru campionul mondial.
Totuși, din punct de vedere financiar, revenirea la Atletico este un mare pas înapoi. Conform Mundo Deportivo, Griezmann va câștiga la Atletico 10 milioane de € anual, jumătate din suma pe care o încasa la Barcelona în fiecare sezon.
Francezul este însă printre cei mai bine plătitți jucători din lotul "saltelarilor". Sursa citată notează că doar oar Suarez, Koke și Oblak au salarii mai mari decât Griezmann.
Înainte să plece la Barcelona în 2019, Griezmann a petrecut 5 ani minunați la Atletico, perioadă în care a câștigat Europa League și Supercupa Europei în tricoul echipei madrilene.
Deși a fost printre cei mai iubiși jucători din echipa lui Simeone, popularitatea lui Griezmann a scăzut drastic după ce a plecat la Barcelona. Așadar, atacantul nu va avea o misiune ușoară în a le intra din nou la suflet fanilor lui Atletico, dar cu siguranță acest lucru se va întâmpla dacă prestațiile sale vor fi la un nivel ridicat.
Liga
Atletico Madrid, hotărâtă să îl transfere definitiv pe Antoine Griezmann de la Barcelona
04/05/2022 LA 09:17
Liga
Joao Felix, dorit la Barcelona! 3 fotbaliști ar putea ajunge în locul lui la Atletico Madrid
12/04/2022 LA 04:49