În cadrul unui eveniment organizat de publicația Marca în Sevilla, Iker Casillas a vorbit despre echipa națională a Spaniei, despre Real Madrid și Barcelona.
Pentru început, fostul portar a comentat cum crede că va fi la Campionatul Mondial din Qatar, care este programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022, și a spus că se așteaptă la surprize din partea tinerilor jucători din echipa lui Luis Enrique.
"Ar fi nedrept să compar lotul lui Luis Enrique cu echipa de pe vremea mea. Această echipă este pe drumul cel bun și sper să aibă un parcurs perfect. Mai e un an până la turneul final al Cupei Mondiale. Trebuie să i se dea timp echipei.
Liga
Xavi "taie în carne vie" la Barcelona! A anunțat 3 jucători să nu se prezinte la reunirea echipei
30/06/2022 LA 09:20
Campionatul Mondial este genul de turneu care poate fi scena unor surprize uriașe. Sunt jucători în această echipă a Spaniei care pot schimba lucruri, iar uneori fotbaliștii tineri îi pot surprinde pe oameni", a menționat ibericul.
Ulterior, Iker Casillas a analizat și situația celor de la Real Madrid, despre care a spus că este de părere că au șanse să câștige trofeul Champions League în acest sezon, deși recent au fost învinși de Sheriff Tiraspol în grupele competiției.
"Real Madrid poate câștiga Champions League în acest an. Pot spune că sunt 4-5 favorite, printre care este Bayern Munchen, care joacă extrem de bine și pe teren propriu, și în deplasare. Dar și Real Madrid este într-un moment bun. Ancelotti face un lucru bun folosind tineri jucători", a declarat Casillas.

Iker Casillas: "Nu a fost greu să mi-l imaginez antrenor"

Fostul căpitan de pe Santiago Bernabeu a comentat și numirea lui Xavi ca antrenor principal la Barcelona, spunând că se aștepta ca fostul mijlocaș să ajungă tehnician. Casillas a punctat și că el nu își dorește să urmeze acest drum, neavând un comportament potrivit atunci când intră pe teren.
"Nu a fost greu să mi-l imaginez antrenor. Xavi este un exemplu foarte bun și clar de persoană care și-a dorit să fie antrenor. Cu siguranță că acest lucru nu mă surprinde. Îl puteam vedea ca pe un antrenor încă de când eram coechipieri la echipa națională.
Eu nu vreau să fiu antrenor. Poate că par un tip moale și blând, dar când intru pe teren pot să devin oarecum agresiv. Iar pentru a fi antrenor, trebuie să ai un anumit caracter. Îmi doresc să obțin licența de antrenor, dar nu este ceva ce aș vrea să fac în viitor", a adăugat Iker Casillas.
Liga
Dembele, pregătit să semneze un nou contract! Francezul nu mai vrea să plece de la Barcelona
24/06/2022 LA 08:49
Premier League
Manchester United a pregătit banii pentru De Jong! În ce stadiu sunt negocierile cu Barcelona
20/06/2022 LA 07:57