Președintele Barcelonei, Joan Laporta a avut o idee nerealistă și l-a pierdut gratis pe fotbalistul care a dat cel mai mult acestei echipe, Lionel Messi. Laporta a sperat că-l poate convinge pe Messi să joace pe gratis pentru clubul catalan, dar superstarul argentinian a semnat din postură de fotbalist liber de contract cu PSG. Messi va rămâne la Paris încă cel puțin două sezoane.
"Am ajuns într-un punct în care ambele părți au fost conștiente că nu putem continua această colaborare de vis. Toți am plecat dezamăgiți de la negocieri. Ar fi vrut să rămână, dar oferta lui PSG a fost extraordinară. Am sperat până în ultimul moment că Messi își va dori atât de mult să rămână încât va accepta să joace gratis la Barcelona!" a spus Laporta pentru postul de radio catalan RAC1.
Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
IERI LA 15:50
Laporta chiar a crezut în această variantă fantezistă și a discutat cu reprezentații La Liga.
"Mi-ar fi plăcut să putem să-i oferim un salariu, dar nu aveam cum. Varianta ca Messi să joace gratis a fost discutată cu La Liga și ar fi acceptat, dar pur și simplu nu am putut să cer unui fotbalist de statutul lui să facă așa ceva" a continuat Laporta.
https://i.eurosport.com/2021/07/02/3166041.jpg
Președintele Barcelonei spune că ar fi putut să-l păstreze pe Messi cu o singură condiție, acceptată și de la Liga. Catalanii ar fi trebuit să semneze un contract cu CVC Capital Partners și în schimbul unei infuzii masive de capital ar fi renunțat la 50% din drepturile comerciale pentru următorii 50 de ani. Barcelona, Real Madrid și Athletic Bilbao au refuzat oferta. "E clar că suntem într-o perioadă de criză profundă, dar nu vrem să ne îndatorăm și mai mult! Vrem să facem o afacere de acest gen, dar termenii trebuie schimbați radical" spune Laporta.

Barcelona se mută de pe Camp Nou

Joan Laporta a confirmat faptul că Barcelona se va muta timp de un an de pe Camp Nou pentru modernizarea stadionului. În vara lui 2022, catalanii vor începe lucrările la stadionului lor și acestea vor dura între 3 și 4 ani. Președintele Barcelonei a confirmat că echipa se va muta doar 12 luni, iar cel mai potrivit stadion este Johan Cruyff Arena. Stadionul de 6 mii de locuri pe care joacă îm prezent echipa de fete se află în complexul de la La Masia. Chiar și această arenă va intra în renovare, iar catalanii vor să-i mărească substanțial capacitatea în următorii 5 ani, la 50 de mii de locuri.
https://i.eurosport.com/2021/05/19/3135794.jpg
O altă variantă este Montjuic, arena pe care s-au desfășurat Jocurile Olimpice din 1992.
Camp Nou este deja cel mai mare stadion al Europei! Arena din capitala Catalunyei are 99 de mii de locuri, iar FC Barcelona își dorește mărirea capacității la 110 mii de locuri. În plus, tot complexul Camp Nou va căpăta o nouă față, iar investiția este de 1,5 miliarde de euro. Banii sunt deja antamați ca împrumut de la banca Goldman Sachs.
"Noul stadion este fundamentul unui club care trebuie să se dezvolte. Această arenă va genera venituri uriașe, iar fotbalul este doar o parte acestui plan de eficientizare a stadionului Camp Nou" a spus Laporta.
Real Madrid s-a mișcat mai repede. Florentino Perez a profitat de faptul că fanii nu au avut voie pe stadioane din cauza pademiei de COVID și a refăcut legendarul stadion Santiago Bernabeu în timp record.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
03/10/2022 LA 19:14