Karim Benzema, convins că merită Balonul de Aur! Cum i-a influențat Cristiano Ronaldo cariera

Bianca Dumitru

Publicat 03/06/2022 la 16:54 GMT+3

La capătul unui sezon de vis, Karim Benzema a oferit un interviu în care a vorbit, printre altele, despre modul în care cariera sa a fost influențată de Cristiano Ronaldo și despre Balonul de Aur.

Real Madrid's Karim Benzema celebrates with Cristiano Ronaldo after scoring the eighth goal.

Credit imagine: Reuters

Karim Benzema a avut un sezon foarte bun, reușind să cucerească alături de Real Madrid titlul în La Liga și trofeul UEFA Champions League, remarcându-se drept principalul favorit pentru câștigarea Balonului de Aur în 2022.
Francezul a vorbit, într-un interviu acordat celor de la Onze Mondial, despre influența pe care Cristiano Ronaldo a avut-o asupra carierei sale. Benzema a dezvăluit că portughezul a avut un rol uriaș în modul în care jocul său s-a transformat în ultimii ani.
Fotbalistul celor de la Real Madrid a recunoscut, totodată, că niciodată nu va putea să aibă aceleași performanțe pe care le-a realizat actualul star al lui Manchester United.
"Când l-am privit, am încercat să înțeleg tot ce a făcut: cum a înscris, cum a șutat, cum a dat pasele, cum a controlat mingea... Am disecat totul despre Ronaldo. De aceea pot spune că este imposibil să reușești același lucru", a declarat Karim Benzema, citat de Daily Mail.
Citește și:

Benzema, convins că merită Balonul de Aur

Atacantul francez, care a reușit 15 goluri în sezonul 2021/22 al UEFA Champions League, este unul dintre favoriții la adjudecarea Balonului de Aur. Întrebat dacă și-ar da un vot pentru râvnita distincție, Benzema a spus că da pentru că, din punctul său de vedere, merită și a explicat de ce:
"Pentru că am avut un sezon grozav, cred. Am jucat multe meciuri importante, am reușit să fac diferența. Toate acestea îi fac pe oameni să-mi recunoască performanța. Și apoi, am fost consecvent pe tot parcursul sezonului.
Da, desigur că m-aș vota, pentru că îmi iubesc jocul, îmi place ceea ce fac pe teren. Joc fotbalul pe care mi-am dorit mereu să-l joc. Modul în care evoluez pe teren reprezintă viziunea mea despre fotbal. De exemplu, dacă aș vedea un alt jucător făcând ceea ce fac eu pe teren, l-aș vota pe el", a mai spus Benzema.
În aceste zile, atacantul este convocat la echipa națională a Franței, alături de care va juca 4 meciuri în noul sezon al Ligii Națiunilor. Primul adversar al echipei lui Didier Deschamps este Danemarca, tot în această lună fiind programate și meciuri cu reprezentativele Croației și Austriei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo