Barcelona a pierdut cu 3-0 pe Da Luz, contra Benficăi, în al 2-lea meci din grupele Champions League, iar calificarea în optimi începe să fie pusă sub semnul întrebării. Jocul Barcelonei a scârțâit serios în startul acestui sezon, iar demiterea lui Koeman a apărut pe tapet după fiecare rezultat negativ.
Victoria cu Levante din ultima etapă din La Liga a mai liniștit puțin apele pe Camp Nou, dar eșecul usturător din Portugalia a readus în discuție demiterea antrenorului. Conform jurnaliștilor de la sport.es, Joan Laporta nu mai are răbdare cu Ronald Koeman și e dispus să facă orice pentru a-l schimba cât mai repede.
Sursa citată notează că președintele a convocat o ședință de urgență chiar azi noapte, imediat după întoarcerea echipei din Portugalia. La discuții au participat alături de Laporta vicepreședintele Rafa Yuste, directorul sportiv Mateu Alemany și consilierul președintelui, Enric Masip. Cei 4 au stat până în jurul orei 4:00 dimineața la sediul clubului, căutând să găsească cea mai bună soluție pentru a scăpa de Koeman.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
Citește și:

Koeman, ca și demis de la Barcelona! Varianta surpriză de înlocuire

Oldanezul are o clauză de reziliere consistentă, 12 miliaone de €, dar șefii Barcelonei sunt hotărâți să-l demită chiar și în aceste condiții. Întrebarea care se pune e când se va produce acest lucru, înainte sau după derby-ul cu Atletico Madrid, care va avea loc sâmbătă.
Koeman este oricum suspendat pentru partida de pe Wanda Metropolitano, astfel că sunt șanse mari ca meciul cu Benfica să fi fost ultimul la care tehnicianul a stat pe banca Barcelonei. În privința posibilor înlocuitori, presa catalană insistă că Xavi Hernandez și Roberto Martinez (selecționerul Belgiei) sunt primii pe listă, dar jurnaliștii apropiați de Barcelona vin și cu un nume surpriză: Andrea Pirlo. Sport.es susține că italianul este foarte apreciat de Laporta, care-l consideră extrem de potrivit pentru filosofia Barcelonei, chiar dacă nu are experiență și nici rezultate ca antrenor.
Așadar, șefii Barcelonei sunt hotărâți să efectueze cât mai repede shimbarea pe banca tehnică pentru a mai fi salvat ceea ce se poate din acest sezon, care a început dezastruos, cel ăuțin în Champions League.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43