Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koeman, încântat de Memphis Depay la debut: "A venit cu lucruri noi"

Romeo Ene

Actualizat 01/08/2021 la 18:18 GMT+3

Memphis Depay a debutat în tricoul Barcelonei ieri, într-un meci amical câştigat de catalani cu Stuttgart, scor 3-0. Olandezul a deschis scorul în minutul 21, iar Ronald Koeman s-a declarat impresionat de calitatea pe care o va aduce Depay Barcelonei.

Ronald Koeman and Memphis Depay of Holland during the Training & Press conference

Credit imagine: Getty Images

Tinerii Yusuf Demir şi Ricard Puig au stabilit scorul final, însă Koeman a ţinut să sublinieze randamentul oferit de Memphis.
Tehnicianul este de părere că transferul va aduce un mare plus echipei, iar jucătorul a impresionat încă de la primul meci, chiar dacă a fost un joc de pregătire. Depay a semnat cu Barcelona în această vară, la insistenţa lui Koeman, însă atacantul era pe lista catalanilor de anul trecut, iar acum a semnat din postură de jucător liber de contract.

Koeman are încredere în Depay: "A demonstrat"

Antrenorul olandez, care va continua la Barcelona şi din sezonul viitor, a remarcat utilitatea lui Depay în angrenajul echipei sale, mai ales după debutul fericit al acestuia cu gol, în amicalul cu Stuttgart: "Lumea îl cunoaşte pe Memphis pentru că a jucat la Manchester United şi Lyon. Astăzi, el a demonstrat că poate înscrie cu uşurinţă indiferent de clubul pentru care evoluează".
"Jocul, viteza şi forţa sunt câteva dintre calităţile lui, a venit cu lucruri noi la echipă. A colaborat foarte bine cu Antoine Griezmann, iar acum avem jucători care pot evolua pe diferite posturi în atac. Îl vom avea şi pe Sergio Aguero, sper că şi Leo Messi se va întoarce, deci avem calitate acolo în faţă", a spus olandezul, potrivit Marca.
Koeman a analizat, de asemenea, partida în termeni mai generali, vorbind despre minutele pe care le-a acordat unor jucători care nu evoluează în mod normal în tricoul Barcelonei prea des: "Sunt foarte fericit în legătură cu jocul echipei, rezultatul ne dă speranţe. Am practicat un fotbal plăcut împotriva unei echipe care s-a antrenat mult mai mult în pre-sezon, ţinând cont că ei au început mai devreme pregătirea decât noi".
"Am avut o posesie bună, am reuşit să înscriem două goluri frumoase în prima repriză, iar în a doua am controlat partida şi am avut mai multe ocazii de a înscrie mai multe goluri. Am acordat minute mai multor jucători, şi, în general, echipa a evoluat în nota obişnuită", a concluzionat Koeman.
La Liga va debuta peste 2 săptămâni, pe 14 august, iar catalanii vor evolua împotriva lui Real Sociedad, pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo