Ca urmare a demiterii antrenorului olandez, catalanii trebuie să-i achite 12 milioane de euro, însă aceștia speră ca Ronald Koeman să accepte doar 5 milioane de euro.
Chiar și așa, conform reprezentanților tehnicianului, acesta nu-și va ierta fosta echipă și nu va renunța la niciun ban.
De altfel, cele două părți nu s-au despărțit în condiții amiabile. Koeman ar fi aflat că a fost dat afară de la Barcelona în avion, deși se aștepta să primească continuitate pe banca tehnică.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Koeman nu vrea să renunțe la bani

Joan Laporta, alături de consiliul său, au decis să-l demită pe Ronald Koeman săptămâna trecută ca urmare a rezultatelor nefavorabile înregistrare de Barcelona în acest sezon.
Catalanii se află pe locul 9, cu doar 16 puncte după primele 11 etape, iar în Champions League au obținut 3 puncte după primele 3 etape.
12 milioane de euro trebuie să primească olandezul, iar Lluis Canut, jurnalist apropiat de Ronald Koeman, a declarat pentru Catalunya Radio, citat de sport.es, faptul că tehnicianul nu va renunța la niciun ban din suma care trebuie să i se achite: "Vrea să primească și ultimul cent".
Barcelona vrea să-i achite doar 5 milioane de euro lui Koeman, bazându-se pe faptul că a plătit deja 5 milioane de euro Federației Olandeze de Fotbal în momentul în care l-a angajat pe antrenor.
Chiar și așa, Canut a ținut să clarifice lucrurile: "Este vorba de 12 milioane de euro, dar vreau să vin cu anumite clarificări. Această sumă nu are nicio legătură cu banii plătiți federației olandeze, adică 5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Ronald.
Nu știu dacă această sumă (n.r. 12 milioane de euro) acoperă tot staff-ul lui tehnic sau nu, ținând cont de faptul că a acceptat reducerea salariului în sezonul trecut cu 45% din cauza pandemiei.", a spus jurnalistul iberic.
Ferran Reverter, directorul executiv al Barcelonei, i-a solicitat lui Koeman să accepte o sumă mai mică cu 7 sau 8 milioane de euro după ce a fost demis, dar conform ultimelor informații din presa spaniolă, antrenorul nu are de gând să accepte acest lucru.
"El are un contract solid, chiar dacă nu e semnat cu actuala conducere, și nu are de gând să accepte, vrea toți banii", a adăugat Lluis Canut.
La primul meci fără Ronald Koeman pe bancă, Barcelona a obținut un rezultat de egalitate, 1-1 cu Alaves, pe teren propriu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36