Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koeman nu se gândeşte la plecarea de la Barcelona: "Nu mai citesc presa de mult timp"

Romeo Ene

Publicat 25/09/2021 la 16:16 GMT+3

Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a abordat mai multe subiecte printre care, situaţia lui Ansu Fati, dar şi viitorul său la club după ultimele rezultate negative.

Barcelona-Coach Ronald Koeman wurde für zwei Spiele gesperrt

Credit imagine: Getty Images

Concret, Barcelona are 3 partide la rând fără victorie, după ce a pierdut cu Bayern în grupele UEFA Champions League şi a remizat cu Granada şi Cadiz în campionat.
Astfel, s-a vehiculat faptul că olandezul ar putea fi demis de catalani. El s-a declarat încântat de revenirea lui Fati pe teren. De asemenea, Koeman a precizat că regretă faptul că a fost eliminat cu Cadiz, vorbind, printre altele, şi despre relaţia pe care o are cu Laporta, preşedintele clubului.

Ansu Fati, element-cheie în echipa lui Koeman

Atacantul Ansu Fati a revenit în lotul Barcelonei, la aproape zece luni după o accidentare la genunchiul stâng, în vederea meciului din deplasare contra lui Levante, programat duminică în La Liga, transmite EFE.
Ansu Fati, 18 ani, un jucător de mare talent, s-a accidentat pe 6 noiembrie la un joc cu Betis Sevilla, iar antrenorul Ronald Koeman îi va oferi câteva minute contra lui Levante dacă totul va decurge bine.
"Ca antrenor, am acceptat plecările de jucători pentru binele clubului din punct de vedere economic. În legătură cu Fati, trebuie să parcurgă un drum lung pentru a reveni la forma de dinainte de accidentare. Nu îşi va reveni miraculos, după două partide sau două săptămâni. Trebuie să fim atenţi pentru a-l ajuta. Cel mai important lucru este că îşi va reveni la capacitate maximă, depinde de el, dar şi de noi.Pentru jucător avem un plan și îl urmăm pentru a-l putea recupera pe deplin. Este în lot pentru meciul cu Levante și va juca maximum 15 minute. Cel mai important lucru este să recuperezi bine jucătorul, nu să îl forţezi.
Trebuie să consultăm personalul medical înainte de a-l forţa, vorbim despre un jucător tânăr care ne va aduce un plus de calitate, dar încetul cu încetul", a precizat Koeman, citat de Marca.
"Memphis se simte vinovat pentru că nu a marcat în ultimul joc, dar nu trebuie să fie obsedat de acest aspect. Trebuie să continue să evolueze precum a făcut-o până acum. Împotriva lui Cadiz am avut 4 sau 5 ocazii clare de gol, iar asta ne-a costat. Suntem conştienţi de faptul că am pierdut jucători extrem de eficienţi în faţa porţii, dar trebuie să ne descurcăm".

Koeman nu se gândeşte la demitere

De asemenea, antrenorul Barcelonei a comentat situaţia lui Gavi, jucător de 17 ani, dar şi relaţia pe care o are cu Laporta, după ultimele speculaţii: "Avem jucători tineri foarte buni, cu un viitor minunat. Gavi ar putea evolua mâine, desigur. Este o posibilitate, deoarece am doar 17 jucători la dispoziţie. Avem mulţi jucători la mijlocul terenului, dar pe alte poziţii suferim. Pe plan ofensiv suntem foarte limitaţi".
"Preşedintele poate vorbi despre viitorul meu, el este cel mai important om din club, nu am nicio problemă cu asta. Îmi fac treaba la echipă, trebuie să câştigăm meciuri, restul nu mă interesează".
În legătură cu eliminarea din meciul cu Cadiz, Koeman a precizat că va fi o lecţie pentru el: "Trebuie să învăţ din asta, să fiu mai calm. Gândiţi-vă la context, la echipă. Sunt om şi sunt momente în anumite jocuri când este greu să accepţi unele decizii. Există lucruri în care este mai bine să nu mă implic, pentru că nu le pot schimba".
Koeman şi-a încheiat discursul prin a preciza faptul căeste concentrat pe munca de la Barcelona, nefiind interesat de ceea ce scrie presa din Spania: "Nu pot spune multe despre această problemă (nr. eventuală demitere) pentru că nu mai citesc presa de mult timp. Am auzit de unele zvonuri, dar tot ce trebuie să facem este să câştigăm jocuri. Sunt multe zvonuri, nume rostite.. Nu vreau să risipesc energie pe lucruri pe care nu le pot controla".
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo