Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kounde e jucătorul Barcelonei! Toate detaliile mutării care închide o campanie stelară a catalanilor

Andrei Nicolae

Actualizat 28/07/2022 la 19:02 GMT+3

Jules Kounde este jucătorul Barcelonei, anunță presa spaniolă. Fundașul francez se poate alătura lotului lui Xavi chiar mâine, în turneul de pregătire al grupei blaugrana din Statele United, informează Mundo Deportivo.

Bald gemeinsam für Barcelona? Jules Koundé (l.) und Ferran Torres

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Ișvanca
Jucătorul de 23 de ani a ales echipa pentru care vrea să joace, după ce a scos din calcul varianta Chelsea. Potrivit celebrului jurnalist Fabrizio Romano, clubul din Catalunia a finalizat discuțiile cu Sevilla pentru transferul lui Kounde, care și-a dat și el acceptul să evolueze pe Camp Nou.
Fundașul central va fi al cincilea transfer al Barcelonei, după ce Laporta a reușit o campanie de mercato stelară. Clubul blaugrana i-a adus pe Camp Nou pe Kessie, Christensen, Raphinha și pe Lewandowski.
Barca și Sevilla au negociat mult timp pentru transferul fundașului central, dar în cele din urmă au ajuns la un acord pentru suma de 50 de milioane de €, la care se vor adăuga anumite bonusuri, în funcție de performanțele jucătorului și ale noii echipe. Conform presei spaniole, Kounde a părăsit cantonamentul Sevillei din Portugalia și se va deplasa în Statele Unite, pentru a se alătura lotului lui Xavi.

Fundașii laterali, următoarea prioritate pentru Xavi

Barcelona a reușit să acopere majoritatea posturilor, în urma transferurilor din această vară. Joan Laporta a adus jucători atât în compartimentul median (Kessie și Raphinha), în cel ofensiv (Lewandowski) dar și în cel defensiv (Christensen și Kounde).
Catalanii vor căuta în continuare jucători pe care îi pot folosi în bandă, în defensivă. Jordi Alba este fundașul stânga de bază al lui Xavi, însă ibericul a ajuns deja la 33 de ani, iar catalanii sunt nevoiți să caute o variantă mai tânără. În partea dreaptă, Sergino Dest este principala opțiune, însă Xavi nu a fost mulțumit de prstațiile sale.
Marcos Alonso și Cezar Azpilicueta sunt primele opțiuni ale catalanilor, dar Chelsea se împotrivește transferurilor, între cele două cluburi începând o rivalitate acerbă în mercato. Londonezii i-au vrut în egală măsură pe Raphinha și Kounde, dar Barcelona a reușit să-i transfere, astfel că șefii de pe Stamford Bridge nu vor să-i lase pe Alonso și Azpilicueta să plece la formația blaugrana, deși aceștia și-ar dori acest lucru.
Barcelona mai are două meciuri de pregătire din Statele Unite, cu New York Red Bull și Pumas U.N.A.M.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo