Adama Traore a revenit în această iarnă la Barcelona, club în academia căruia a crescut. Fotbalistul, care se remarcă prin puterea sa fizică și prin modul în care arată, a fost folosit de Xavi în meciul cu Atletico Madrid.
După duelul din a 23-a etapă a La Liga, antrenorul care l-a descoperit în urmă cu aproximativ 19 ani a vorbit despre cum era în copilărie atacantul cotat acum de site-ul transfermarkt.com la 28 de milioane de euro.
Potrivit publicației Marca, Jordi Condom a mărturisit că Traore i-a atras atenția încă din primele minute, fiind un fotbalist rapid și puternic. Tehnicianul a spus că a încercat să-l convingă, la un moment dat, să nu mai facă flotări, însă nu a reușit, ibericul dând dovadă de multă implicare și perseverență.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
"Căutam jucători pentru sezonul următor și într-o zi am văzut un meci de la Hospitalet și mi-a atras atenția băiatul acela din cartierul La Florida. Am văzut cum era lângă portarul rival, a șutat de la distanță și a fugit și a recuperat mingea fără ca aceasta să atingă pământul. L-am urmărit. A avut un impact asupra noastră și l-am transferat.
Avea viteză și putere și s-a remarcat prin felul în care își dribla adversarul, dar nu unu la unu, ci mai degrabă prin capacitatea sa de a da o pasă lungă și de a-și lăsa rivalul în urmă. Chiar și atunci a fost de neoprit. Era imposibil să-l vânezi.
Când l-am antrenat, la juniori, uneori a trebuit să-l cert să nu mai facă flotări. Este un băiat foarte muncitor, perseverent, implicat și foarte calm", a declarat Jordi Condom, care consideră că Adama Traore poate fi succesorul lui Dani Alves.
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308282.jpg
Citește și:

Xavi l-a lăudat pe Traore după meciul cu Atletico Madrid

Adama Traore a fost folosit de Xavi în meciul cu Atletico Madrid încă din primul minut. Jucătorul venit de la Wolverhampton în această fereastră de mercato a avut o evoluție care l-a mulțumit pe antrenorul catalanilor. După meci, Xavi a spus că îl vede ca pe o achiziție de excepție pentru echipa sa.
"Adama este un jucător foarte matur. Știe când trebuie să se apere, când să atace, când să dribleze, și-a ales bine momentele. Fizic este un animal, o fiară... este un extrem talentat și ne va ajuta. Este o semnătură grozavă", a declarat Xavi.
În urma victoriei din weekend, Barcelona a urcat pe locul 4, pe poziția pe care era Atletico înaintea etapei, cu 38 de puncte după 22 de meciuri.
Pentru catalani urmează duelul cu Espanyol, din deplasare, meci programat duminică, 13 februarie, de la ora 22:00.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00