Spania a ajuns la 50.000 de cazuri pe zi, un record de la începutul pandemiei, iar noua variantă Omicron afectează și La Liga, unde în mai puțin de o săptămână mai multe cazuri pozitive au fost detectate de Valencia (4 cazuri), Real Madrid (9 cazuri) și Rayo Vallecano (12).
În noul său protocol, La Liga prevede obligativitatea unui test PCR în ziua meciurilor pentru toți componenții echipelor. De asemenea, va trebui efectuat un test PCR săptămânal cel puțin în primele 15 zile ale lunii ianuarie 2022. La Liga a precizat că "va gestiona și va plăti aceste teste".
Carantina este stabilită la zece zile pentru fotbaliștii profesioniști din Spania. Deocamdată, La Liga nu a luat nicio măsură privind gradul de ocupare a stadioanelor sau înăsprirea măsurilor sanitare.
Liga
Xavi, mesaj dur pentru Dembele: "Ori semnează, ori pleacă!
ACUM 7 ORE
L'Equipe amintește situația din alte țări lovite de noul val al pandemiei. Mai multe cluburi din Ligue 1 au fost afectate în ultimele ore, ca Bordeaux (14 cazuri), Angers (2 cazuri), Reims (6 cazuri) sau PSG (2 cazuri).
În Premier League au fost detectate 132 de cazuri în ultimele două săptămâni, ceea ce a dus la amânarea a zece meciuri, în condițiile în care peste 90.000 de cazuri pe zi au fost înregistrate în Marea Britanie. Deși mai mult de jumătate dintre cluburi au fost afectate de Covid, majoritatea au dorit disputarea meciurilor programate de Boxing Day (26 decembrie). Sursa: AGERPRES
Citește și:

Premier League nu se amână în ciuda focarelor de Covid-19

Reprezentanții cluburilor din Premier League s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni într-o ședință de urgență, susținută online, și au discutat despre posibilitatea întreruperii competiției, zvonindu-se că s-a luat în calcul chiar o pauză de 3 săptămâni. În final, cele 20 de cluburi au decis ca Premier League să continue conform programului inițial, deși e aproape sigur că vor mai exista meciuri amânate în etape care urmează.
Cluburile au decis astfel să continue să joace, considerându-se că o pauză nu ar garanta oprirea focarelor și nici desfășurarea fără probleme a meciurilor în momentul în care competiția ar fi fost reluată. Părțile implicate în discuție au decis ca o nouă întrunire să aibă loc peste două săptămâni, pentru a se lua noi măsuri dacă situația o va impune.
Conform Daily Mail, cluburile au primit indicații clare să folosească jucătorii de la echipele secunde pentru înlocuirea celor de la primele echipe care nu pot fi folosiți.
De asemenea, Federația Engleză a confirmat că meciurile din tururile 3 și 4 ale Cupei Angliei care se vor termina la egalitate vor fi decise în prelungiri, nu după rejucări, așa cum se obișnuia în cea mai veche competiție din lume.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 11 ORE
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 12 ORE