Potrivit lui Branco, PSG ar fi încălcat regulile şi ar fi dezinformat Direcţia Naţională de Control şi Gestiune (DNCG), "controlorul financiar" al fotbalului francez, după trecerea în luna iunie 2021, iar Mbappe nu ar fi trebuit niciodată să fie autorizat să-şi prelungească înţelegerea cu campioana en-titre a Franţei.
"Punctul nostru de început este aprobarea contractului lui Kylian Mbappe. Noi contestăm legalitatea acestuia, iar LFP (Liga profesionistă franceză) nu ar fi trebuit să-l valideze niciodată prin intermediul DNCG, pentru că este împotriva fair play-ului financiar", a declarat avocatul în cursul unei conferinţe de presă, conform L'Equipe.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
IERI LA 13:43

LaLiga joacă tare: Solicită anularea contractului semnat de Kylian Mbappe cu PSG

"Urmează să solicităm anularea aprobării contractului lui Mbappe de către ministrul Sportului, pentru că este autoritatea de supraveghere a administraţiilor sportive, iar FFP acţionează prin delegare de la FFF (Federaţia franceză de fotbal). Ulterior, vom apela la LFP pentru ca aceasta să acţioneze prin intermediul comisiei sale juridice a DNCG pentru a efectua un control de oportunitate asupra conturilor lui PSG. Acesta este un pas legal care ne va permite să stabilim dacă contractul lui Mbappe se încadrează în parametrii economici care sunt impuşi de regulamentele DNCG şi de fair play-ului financiar al UEFA", a mai spus Branco în faţa presei franceze.
Acesta a recunoscut că acţiunea iniţiată în Franţa are şanse mici de reuşită şi de aceea intenţionează să sesizeze ulterior şi Comisia Europeană. "Este vorba de studierea chestiunilor de concurenţă: abuz de poziţie dominantă, ajutoare de stat. Comisia Europeană s-a spălat mereu pe mâini delegând UEFA, în timp ce reglementarea pieţei face parte din competenţele sale", a adăugat Juan Branco.
La Liga consideră că demersul său, dacă va avea succes, va reprezenta "cea mai importantă schimbare după Legea Bosman". "Dorim o schimbare a sistemului, nu doar pentru PSG şi Manchester City. Dorim redefinirea regulilor", a asigurat avocatul Ligii spaniole, care a explicat că echipa sa lucrează la aceste dosare de un an.
"PSG îşi maschează conturile prin intermediari, sponsori artificiali... Nu mai putem suporta asta", a conchis Luis Branco.
Sursa: Agerpres
Liga
FC Barcelona a mai rezolvat o problemă! Un jucător cu salariu mare, împrumutat la Tottenham
29/06/2022 LA 14:29
Liga
"Noul" Bernabeu, o bijuterie! Facilitățile uluitoare pe care le va avea stadionul lui Real Madrid
27/06/2022 LA 21:17