Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LaLiga joacă tare: Solicită anularea contractului semnat de Kylian Mbappe cu Paris Saint-Germain

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/06/2022 la 15:30 GMT+3

Avocatul Ligii spaniole de fotbal, Juan Branco, a anunţat că organizaţia pe care o reprezintă va solicita ministrului Sportului din Franţa anularea contractului pe care starul fotbalului francez Kylian Mbappe l-a semnat recent cu clubul Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

Potrivit lui Branco, PSG ar fi încălcat regulile şi ar fi dezinformat Direcţia Naţională de Control şi Gestiune (DNCG), "controlorul financiar" al fotbalului francez, după trecerea în luna iunie 2021, iar Mbappe nu ar fi trebuit niciodată să fie autorizat să-şi prelungească înţelegerea cu campioana en-titre a Franţei.
"Punctul nostru de început este aprobarea contractului lui Kylian Mbappe. Noi contestăm legalitatea acestuia, iar LFP (Liga profesionistă franceză) nu ar fi trebuit să-l valideze niciodată prin intermediul DNCG, pentru că este împotriva fair play-ului financiar", a declarat avocatul în cursul unei conferinţe de presă, conform L'Equipe.

LaLiga joacă tare: Solicită anularea contractului semnat de Kylian Mbappe cu PSG

"Urmează să solicităm anularea aprobării contractului lui Mbappe de către ministrul Sportului, pentru că este autoritatea de supraveghere a administraţiilor sportive, iar FFP acţionează prin delegare de la FFF (Federaţia franceză de fotbal). Ulterior, vom apela la LFP pentru ca aceasta să acţioneze prin intermediul comisiei sale juridice a DNCG pentru a efectua un control de oportunitate asupra conturilor lui PSG. Acesta este un pas legal care ne va permite să stabilim dacă contractul lui Mbappe se încadrează în parametrii economici care sunt impuşi de regulamentele DNCG şi de fair play-ului financiar al UEFA", a mai spus Branco în faţa presei franceze.
Acesta a recunoscut că acţiunea iniţiată în Franţa are şanse mici de reuşită şi de aceea intenţionează să sesizeze ulterior şi Comisia Europeană. "Este vorba de studierea chestiunilor de concurenţă: abuz de poziţie dominantă, ajutoare de stat. Comisia Europeană s-a spălat mereu pe mâini delegând UEFA, în timp ce reglementarea pieţei face parte din competenţele sale", a adăugat Juan Branco.
La Liga consideră că demersul său, dacă va avea succes, va reprezenta "cea mai importantă schimbare după Legea Bosman". "Dorim o schimbare a sistemului, nu doar pentru PSG şi Manchester City. Dorim redefinirea regulilor", a asigurat avocatul Ligii spaniole, care a explicat că echipa sa lucrează la aceste dosare de un an.
"PSG îşi maschează conturile prin intermediari, sponsori artificiali... Nu mai putem suporta asta", a conchis Luis Branco.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo