Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta a recunoscut criza financiară uriașă de la Barcelona: "Suntem pe un teren mlăștinos"

Nicu Savin

Publicat 06/08/2021 la 13:14 GMT+3

Joan Laporta a ieșit astăzi în fața presei pentru a expune motivele pentru care Messi va pleca de la Barcelona. Din declarațiile președintelui catalanilor reiese că gruparea de pe Camp Nou are probleme financiare mult mai mari decât s-ar fi crezut.

Joan Laporta (Presidente del FC Barcelona)

Credit imagine: EFE

Joan Laporta a susținut în urmă cu puțin timp poate cea mai grea conferință de presă din viața sa. Președintele Barcelonei a trebuit să explice pe larg motivele pentru care Messi nu va mai putea continua pe Camp Nou.
Așa cum presa iberică anticipa, acestea sunt legate de problemele financiare ale clubului, iar prin semnarea unui nou contract cu Messi ar fi depășit plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal.

Joan Laporta: "Vom încheia și acest sezon cu multe pierderi"

În declarațiile sale, Laporta nu s-a ferit să recunoască faptul că Barcelona se află într-o situație financiară dezastruoasă. Oficialul a acuzat fosta conducere și a explicat de ce clubul este "legat de mâini" în această perioadă din cauza bugetului salarial care trebuie redus.
"Există un moment în care trebuie să ridici mâna și să spui că nu se poate. Am primit o moștenire dezastruoasă. Nu am vrut să generez speranțe false. Această negociere (n.r. pentru un nou contract cu Messi) s-a încheiat și acordurile nu s-au putut concretiza din cauza limitei salariale pe care o are LaLiga.
Pentru a vă face o idee despre situația noastră ponderea este de 4:1. Pentru a avea salarii de 25 de milioane de € trebuie să eliberăm 100. Situația clubului este consecință a unui management dezastruos, care ne-a condus la aceste pierderi și la această îndatorare nesustenabilă.
Cu multă tristețe și dezamăgire, trebuia să luăm o decizie. Ceea ce nu merită în viață este o agonie prelungită. Suntem pe un teren foarte mlăștinos, ceea ce implică multe riscuri pentru entitate și necesită timp pentru ca lucrurile să fie rezolvate.
Politica salarială sportivă trebuie redirecționată și lucrăm deja la asta. Trebuie să depunem mult eforturi pentru obținerea mai multor venituri. Există multe modalități de a obține mai multe venituri.
Vom încheia și acest sezon cu multe pierderi. Mai mult decât dublu față de ceea ce ne așteptam. Vă vom oferi toate datele.Au fost făcute investiții de o amploare mare și asta este o povară.", a menționat Laporta, citat de Sport.es.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo