Superliga Europei a fost un proiect eșuat în primă fază, dar marile cluburi ale Europei nu au renunțat la idee. Real Madid, Barcelona și Juventus continuă să lucreze din umbră la un nou proiect de acest gen și nu se feresc să afirme public acest lucru.
Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a oferit noi declarații pe această temă, menționând că înființarea unei super-competiții e singura soluție de salvare a fotbalului european.
"Superliga este o modalitate de a salva fotbalul european. Nu avem niciun interes să distrugem ligile naționale pentru că sunt fundamentale și atractive. Dar nu putem lăsa fotbalul continental să fie în mâinile unor state care nu aparțin Uniunii Europene. Vom repeta acest lucru până la nebunie.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 17 ORE
Trebuie să continuăm pe această cale pentru că altfel sportul va fi distorsionat și fotbalul european nu va fi sustenabil. Cluburi precum Barça, Real Madrid sau Juventus au o istorie și un palmares și trebuie să fim luați în considerare.", a declarat Laporta, citat de Sport.es.
Citește și:

Laporta, săgeți către City și PSG

Oficialul catalan a dat asigurări, că Barca, Real și Juve au susținere și din partea altor cluburi, dar nu a precizat niciun nume. De asemenea, șeful de pe Camp Nou a trimis câteva săgeți către Manchester City și PSG, scoțând în evindență discrepanța pe care acestea au creat-o prin prisma forței financiare de care dispun.
"Manchester City și PSG au o mașină de făcut bani și vrem să luptăm împotriva acestui lucru. Nu suntem doar Barça, Real Madrid și Juventus. Sunt și alte echipe care stau în spatele noului proiect", a adăugat președintele Barcelonei.
UEFA se zbate să oprească orice tentativă a marilor cluburi de a forma o nouă competiție și ar putea face câteva concesii privind calificarea în Champions League. Membrii Asociației Cluburilor Europene (ECA), o organizație care include 10 echipe din Premier League, vor face lobby la UEFA pentru a permite a două cluburi să se califice în competiția europeană de elită pe baza coeficientului lor. Mai exact, în funcție de performanța continentală din precedentele cinci sezoane.
Această propunere ar avea în vedere cluburile care termină în afara locurilor din Liga Campionilor în competițiile interne, dar se califică în Europa League sau câștigă o cupă națională. Iar acestea să concureze pentru două locuri, care să fie decise pe baza coeficienților.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21