Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laurent Blanc a vorbit despre discuțiile cu FC Barcelona și erorile pe care le-au comis catalanii

Andrei Nicolae

Publicat 10/10/2021 la 22:42 GMT+3

Fostul fundaș al naționalei Franței este acum antrenor în Qatar. El a recunoscut că a avut 2-3 discuții cu Eric Abidal, fostul director sportiv, despre o posibilă venire pe Nou Camp.

Laurent Blanc wird Trainer in Katar

Credit imagine: SID

Francezul Laurent Blanc a comentat ultimele știri despre FC Barcelona, ​​fostul său club pe care ar fi putut să-l antreneze, într-un interviu acordat pentru Panenka și citat de L'Équipe
Numele fostului fundaș de fier al naționalei Franței a fost vehiculat în mod regulat în ultimii ani, pentru a deveni antrenor al Barcelonei.

Laurent Blanc a vorbit despre discuțiile cu FC Barcelona și erorile pe care le-au comis catalanii

"Am vorbit de două sau trei ori cu Eric Abidal (n.r. fost director sportiv). Evident, a fost un vis să antrenez o instituție precum Barça, dar nu s-a întâmplat din diverse motive. Nu a fost un moment bun sau cineva a crezut că nu sunt pregătit. Asta e viața", a susținut Laurent Blanc.
Antrenorul francez, care a purtat tricoul Blaugrana în 1996-1997, și-a dat și el părerea cu privire la situația actuală a fostului său club: "Cred că au făcut greșeli monumentale. Nu doar din cauza lui Messi, ci în ultimii 4-5 ani. Au pierdut jucători incredibili. Nu poți pierde Neymar sau Messi, deoarece este foarte dificil să-i înlocuiești".
Lionel Messi controls the ball during an Argentina training session at Julio H. Grondona Training Camp o
Barcelona traversează o perioadă foarte dificilă în această perioadă. Spre exemplu, În Liga Campionilor a început cu două înfrângeri cu 3-0, cu Bayern și Benfica. Ronald Koeman a rezistat deocamdată pe banca tehnică, dar clubul caută să se despartă de antrenorul olandez.

Laporta a sperat că Messi va juca gratis pentru Barca

Lionel Messi a plecat în vară liber de contract la PSG. Laporta a sperat că-l poate convinge pe argentinian să joace pe gratis pentru clubul catalan. "Am ajuns într-un punct în care ambele părți au fost conștiente că nu putem continua această colaborare de vis. Toți am plecat dezamăgiți de la negocieri. Ar fi vrut să rămână, dar oferta lui PSG a fost extraordinară. Am sperat până în ultimul moment că Messi își va dori atât de mult să rămână, încât va accepta să joace gratis la Barcelona!" a spus Laporta pentru postul de radio catalan RAC1.
Laporta chiar a crezut în această variantă fantezistă și a discutat cu reprezentații La Liga. "Mi-ar fi plăcut să putem să-i oferim un salariu, dar nu aveam cum. Varianta ca Messi să joace gratis a fost discutată cu La Liga și ar fi acceptat, dar pur și simplu nu am putut să cer unui fotbalist de statutul lui să facă așa ceva", a continuat Laporta. P
reședintele Barcelonei spune că ar fi putut să-l păstreze pe Messi cu o singură condiție, acceptată și de la Liga. Catalanii ar fi trebuit să semneze un contract cu CVC Capital Partners și în schimbul unei infuzii masive de capital ar fi renunțat la 50% din drepturile comerciale pentru următorii 50 de ani. Barcelona, Real Madrid și Athletic Bilbao au refuzat oferta. "E clar că suntem într-o perioadă de criză profundă, dar nu vrem să ne îndatorăm și mai mult! Vrem să facem o afacere de acest gen, dar termenii trebuie schimbați radical", a spus Laporta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo