Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură pentru Barcelona! Încă un jucător dorit de Xavi pe Camp Nou a refuzat oferta catalanilor

Bianca Dumitru

Publicat 07/12/2021 la 07:53 GMT+2

Karim Adeyemi a atras toate privirile în acest sezon și le-a stârnit, printre altele, interesul celor de la Bayern, Liverpool, Borussia Dortmund și Barcelona. Conform presei din Spania, fotbalistul este interesat să ajungă în Bundesliga și ar fi refuzat deja oferta catalanilor.

BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 04: Xavi Hernandez, head coach of FC Barcelona looks on prior to the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Betis at Camp Nou on December 04, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Karim Adeyemi este unul dintre cei mai curtați fotbaliști U20 din lume. Pe urmele jucătorului de la RB Salzburg se află, printre altele, Bayern, Liverpool, Borussia Dortmund și Barcelona. Catalanii au fost printre primii care și-au manifestat cu adevărat interesul pentru transferul lui Adeyemi.
În momentul în care l-a convins pe Xavi să preia Barcelona, Joan Laporta i-a promis că va aduce întăriri la echipă, în ciuda situației financiare precare a clubului. În acest sens, președintele catalanilor a demarat, la jumătatea lunii noiembrie, negocierile cu cei de la Salzburg pentru transferul lui Karim Adeyemi.
Conform germanilor de la Sport 1, Barcelona a înaintat o ofertă de 40 de milioane de euro pentru internaționalul german cu origini românești. Oferta catalanilor este cu 5 milioane de euro mai mare decât ceea ce a oferit Borussia Dortmund, club care îl vrea pe atacant în egală măsură. Sursa citată mai notează că Barcelona este dispusă să-i ofere lui Adeyemi un contract pe 5 ani, cu un salariu anual mai mare de 5 milioane de euro, atât cât a oferit și Dortmund.
Se pare, însă, potrivit presei din Spania, că tânărul fotbalist nu este atras de un transfer în Spania, fiind mai degrabă interesat să ajungă să joace în Bundesliga, astfel că ar fi refuzat oferta celor de la Barcelona.

Karim Adeyemi a refuzat Barcelona

Conform jurnaliștilor Mundo Deportivo, Karim Adeyemi a respins propunerea catalanilor de a ajunge sub comanda lui Xavi. Atacantul vrea să evolueze în Bundesliga pentru a fi în atenția selecționerului Germaniei pentru Campionatul European din 2024. Tânărul jucător se teme că dacă va alege un alt campionat nu va fi atât de prezent în echipa națională.
Potrivit sursei citate, ținând cont de dorința lui Adeyemi, favorită să-i obțină semnătura este Borussia Dortmund, care are șanse de până la 95% pentru a-l transfera, mai fiind de pus la punct doar câteva detalii înainte de oficializarea mutării.
Presa din Spania notează și că decizia lui Karim Adeyemi de a refuza oferta Barcelonei ar avea legătură cu interesul catalanilor pentru Ferran Torres, jucătorul lui Manchester City, care este aproape de a ajunge pe Camp Nou.
Citește și:

Primul refuz pentru Barcelona

Presa din Spania a anunțat că Xavi este interesat și de repatrierea lui Thiago Alcantara. Folosit prea puțin de Klopp la Liverpool, fiind accidentat o lungă perioadă de timp, mijlocașul spaniol pare să nu se mai bucure de fotbal pe Anfield, astfel că Xavi are de gând să-l aducă în La Liga. Informația potrivit cărea Xavi e interesat de Thiago Alcantara a fost prezentată de Sky Sports.
Fotbalistul în vârstă de 30 de ani, care li s-a alăturat celor de la Liverpool sezonul trecut, nu s-a adaptat în Premier League, având șansa să ajungă într-un campionat pe care-l cunoaște foarte bine. Totuși, jurnaliștii spanioli au anunțat că aducerea lui Thiago la Barcelona nu va fi la fel de ușoară precum a fost cea a lui Dani Alves, mijlocașul fiind sub contract la Liverpool până în 2024.
În plus, potrivit unei informații apărute astăzi în publicația catalană El Nacional, fotbalistul nu-și dorește să se transfere pe Camp Nou. Mijlocașul spaniol ar munci intens pentru a-și recăpăta forma bună și a fi folosit de Jurgen Klopp și nu este interesat să joace sub comanda lui Xavi.
Thiago nu ar crede în proiectul fostului fotbalist al catalanilor și ar prefera să fie rezervă la Liverpool decât să revină la Barcelona, echipă despre care crede că nu are șanse la trofee în următorii ani. Mai mult, ibericul are un salariu de circa 12 milioane de euro în Anglia, fiind convins că nu va putea primi o sumă similară de la clubul blaugrana care se confruntă cu mari probleme financiare.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo