Atletico Madrid a obținut numai un punct din partida de pe teren propriu cu Athletic Bilbao, contând pentru etapa a 5-a din La Liga. Madrilenii au dominat partida de pe Wanda Metropolitano, dar nu au găsit drumul spre poarta lui Unai Simon, iar meciul s-a terminat 0-0. Echipa lui Simeone a înregistrat astfel a doua remiză albă acasă în decurs de doar 3 zile, după ce partida cu FC Porto de la mijlocul săptămânii s-a încheiat tot fără gol.
Cel mai tensionat moment al meciului cu Athletic Bilbao a avut loc în minutul 78. Introdus pe teren în minutul 60, Joao Felix a fost avertizat pentru lovirea cu cotul a unui adversar. Portughezul nu a fost de acord cu decizia arbitrului Gil Manzano și camerele l-au surprins pe mijlocaș spunându-i centralului: "Ești nebun". Arbitrul nu a stat pe gânduri și i-a acordat lui Felix al doilea cartonaș galben, trimițându-l astfel la cabine.
După meci, Luis Suarez a reacționat pe rețelele de socializare. La fel ca și coechipierii săi, uruguayanul s-a arătat revoltat față de decizia lui Gil Manzano cu privire la Joao Felix, dar și în alte momente ale partidei, când arbitrajul nu a părut a fi obiectiv.
La Liga
Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii
02/12/2022 LA 16:21
"Astăzi nu am câștigat ceea ce ne-am dorit. Am făcut tot posibilul pentru a lua toate cele 3 puncte, dar nu a fost posibil. Nimeni nu a spus că în La Liga este ușor. Acum este timpul să ne recuperăm și să lucrăm în continuare pentru a ne îmbunătăți jocul, uniți, așa cum suntem la Atletico", a scris Luis Suarez pe contul său de Instagram, folosind și hashtag-urile #equipounido, #siemprepositivo și #siempreelmismoprotagonista.
Acest hashtag din urmă, care se traduce ca 'mereu același protagonist', îi este dedicat lui Gil Manzano, care se află de multă vreme într-un dezacord cu cei de la Atletico Madrid, Luis Suarez însuși confruntându-se cu câteva situații ciudate în sezonul petrecut pe Wanda Metropolitano.

Reacții dure după meciul din La Liga

Oficialii celor de la Atletico au fost extrem de vehemenți la adresa arbitrului după meciul cu Athletic Bilbao. Potrivit presei din Spania, Andrea Berta, directorul sportiv al campioanei Spaniei, i-ar fi transmis centralului că "nu va mai călca niciodată pe Wanda Metropolitano".
De asemenea, muntenegreanul Stefan Savic a fost foarte aspru la adresa centralului: "Cu Manzano nu poți vorbi, pentru că pentru fiecare cuvânt pe care îl spui, el scoate câte un cartonaș galben".
Pe de altă parte, Diego Simeone a fost ceva mai rezervat, dar a specificat totuși că eliminarea lui Joao Felix a fost dictată prea ușor. "Este un episod care i se întâmplă oricărui fotbalist, arbitrul a decis că trebuie să-l expulzeze. Dar cred cu tărie că dacă gestul său era făcut de un alt fotbalist, nu ar fi fost eliminat", a spus Simeone după meci.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3221979.jpg
Cupa Mondială FIFA
Lionel Scaloni, ca și demis dacă Argentina eșuează în Qatar! Două nume uriașe pe lista Federației
24/11/2022 LA 11:00
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique și-a ales favorita la Campionatul Mondial, dacă Spania nu se impune
19/11/2022 LA 11:29