Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luka Modric nu se gândește la retragere! Mijlocașul ar putea juca până la 40 de ani

Romeo Ene

Publicat 08/02/2022 la 19:04 GMT+2

Luka Modric se apropie de 37 de ani, însă mijlocașul croat al lui Real Madrid nu ia acum în calcul o eventuală retragere din fenomen.

Luka Modric / Real Madrid - Athletic Bilbao

Credit imagine: Getty Images

Luka Modric a acordat un interviu pentru Marca, în care a trecut în revistă diverse aspecte ale carierei sale, echipa națională, perioada petrecută la Real, dar și alte subiecte de interes.
Croatul are parte de un sezon reușit pe Bernabeu, dar vârsta ar putea să-și spună cuvântul în următoarea perioadă. Chiar dacă mulți s-au gândit la faptul că Modric nu va mai juca mult timp, el este gata să joace până la 40 de ani la cel mai înalt nivel.
Câștigător al Balonului de Aur în 2018, Luka Modric este considerat unul dintre cei mai buni mijlocași din lume, dar și unul dintre cei mai importanți jucători de la Real Madrid. Prioritatea mijlocașului croat este să își încheie cariera pe Santiago Bernabeu, dar rămâne de văzut cum vor decurge negocierile cu conducerea Realului pentru o nouă înțelegere, care expiră la finalul sezonului.

Modric nu ia în calcul retragerea în viitorul apropiat

Modric a îmbrăcat de 417 ori tricoul lui Real Madrid și a marcat 30 de goluri pentru liderul din La Liga. În cazul în care nu va rămâne în Spania, Modric poate reveni în Premier League. Acesta a ajuns pe Bernabeu în 2013, de la Tottenham, care a primit aproximativ 40 de milioane de lire sterline la vremea respectivă.
Mijlocașul croat a precizat faptul că este pasionat de baschet. El consideră că ar fi făcut alt sport dacă nu devenea fotbalist: "Dacă nu aș fi devenit fotbalist, nu știu ce aș fi făcut. Iubesc sportul, în afară de fotbal, sunt fan al multor alte sporturi precum baschetul, tenisul și multe altele. Poate aș fi practicat alt sport, cum ar fi baschetul, pe care îl iubesc. M-am născut în Croația, la Zadar, care este cunoscut drept orașul baschetului și îmi amintesc că în copilărie, mergeam să mă uit la meciuri de baschet. Mereu jucam după școală cu prietenii și eram înnebunit după baschet. Mi-a plăcut și de aceea cred că poate aș fi făcut acest sport."
"Nu știu, într-adevăr, nu știu până la ce vârstă voi putea juca. Ar putea fi 40, sau mai mult sau mai puțin, vom vedea. Mă simt bine fizic, ceea ce este important, dar și mental, sunt la un club foarte mare, cel mai bun club din lume, fără îndoială, și încerc să mențin acest ritm cât mai mult timp. Acum am aproape 37 de ani și chiar mă simt foarte bine."
CITEȘTE ȘI:

"La Decima", cea mai frumoasă amintire

Luka Modric a vorbit despre cel mai frumos moment la Real Madrid pe parcursul acestor ani, fiind de părere că cel de-al 10-lea trofeu UEFA Champions League este memorabil: "Au fost multe momente fericite pe care le-am trăit la Real Madrid, dar poate cel mai fericit a fost câștigarea "La Decima".
Dacă trebuie să alegi unul, cred că acesta este, pentru că este vorba de numărul 10, numărul meu preferat, "La Decima", care era aștepată de mai bine de 12 ani, iar când am ajuns aici toată lumea vorbea despre asta, nimic altceva nu era important, am auzit doar cuvântul acesta. De aceea, am știut că trebuie să câștigăm, iar felul în care am făcut-o a fost impresionant. Acesta este cel mai fericit moment, dar am trăit multe altele, însă niciunul dintre ele nu se compară cu acesta", a adăugat mijlocașul croat, pentru Marca.
"În anii petrecuți la Madrid am realizat mai mult decât mă așteptam sau ceea ce îmi doream, pentru că au trecut aproape 10 ani. Îți este foarte greu să scrii tot ce mi s-a întâmplat în acești aproape 10 ani. În afară de asta, legătura mea cu clubul este perfectă, relația mea cu suporterii, din prima clipă mi-au arătat afecțiune și au avut încredere în mine, susținându-mă, iar asta m-a ajutat să realizez toate aceste performanțe."
În cazul în care nu va rămâne în Spania, Modric poate reveni în Premier League. Acesta a ajuns pe Bernabeu în 2013, de la Tottenham, care a primit aproximativ 40 de milioane de lire sterline la vremea respectivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo