Sergio Aguero a evoluat la Manchester City în perioada 2011 - 2021, în vara anului trecut transferându-se la Barcelona, de unde s-a retras la jumătatea lunii decembrie, din cauza unor probleme la inimă.
Potrivit presei din Anglia, argentinianul este așteptat acum înapoi la Manchester, unde oficialii liderului din Premier League vor să-i ofere postul de ambasador al clubului. Jurnaliștii de la The Sun au anunțat că, în semn de mulțumire pentru tot ceea ce a realizat în tricoul lui City, campioana Angliei îi va ridica o statuie în fața stadionului.
În plus, prețuindu-l pentru reușitele cu care a scris istorie, șefii lui Manchester City i-au propus lui Aguero să se întoarcă pe Etihad, în calitate de ambasador al clubului, poziție pe care o ocupă acum Mike Summerbee, care a câștigat titlul în Anglia cu City în 1968.
Liga Campionilor UEFA
"În Franța îl omoară! Se exagerează mult!" Sergio Aguero a răbufnit după criticile aduse lui Messi
17/02/2022 LA 11:20
Citește și:

Sergio Aguero și-a anunțat retragerea la 33 de ani, după o carieră fantastică

Sergio Aguero a anunțat la jumătatea lunii decembrie că nu va mai juca fotbal, după ce medicii i-au recomandat că ar fi bine să nu se expună, iar sud-americanul s-a conformat, punând sănătatea pe primul plan.
"Această conferință e organizată pentru a vă anunța că am decis să părăsesc lumea fotbalului. E cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau în viața mea. Dar, din cauza problemelor de sănătate, e cea mai bună hotărâre pentru mine. Doctorii mi-au zis că e cazul să mă opresc și i-am ascultat", a declarat Aguero la conferința de presă.
Cu peste 300 de goluri în carieră, Aguero este unul dintre cei mai mari atacanți din ultimul deceniu și jumătate.
Sud-americanul și-a început aventura în Europa la Atletico Madrid, în 2006, după ce impresionase în tricoul lui Independiente. A câștigat Europa League și Supercupa Europei cu cei porecliți "los colchoneros", înainte de a scrie istorie în tricoul lui City.
Pe Etihad, Aguero a câștigat 5 titluri și a jucat o finală de Champions League, câștigând și titlul de golgheter al campionatului englez, cel mai puternic din lume (2014-2015). Cu 184 de goluri în Premier League, el este al 4-lea cel mai bun golgheter din istorie (într-un clasament condus de Shearer) și e cel mai bun marcator străin din istoria competiției, depășindu-l pe Thierry Henry.
La nivel de națională, Kun are 41 de reușite pentru "pume", în 101 selecții. A câștigat o Copa America și a disputat o finală de Mondial, dar are și o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2008. Aguero a visat mereu să fie campion mondial cu Argentina, dar, deși nu a reușit asta la seniori, a fost dublu campion mondial la U20 (2005 și 2007).
Golgheter all-time al lui City și cel mai bun marcator străin din istoria Premier League, Aguero a înscris mai multe hat-trick-uri decât orice alt jucător care a evoluat pe prima scenă a fotbalului britanic.
Cu 184 de goluri marcate pentru City, Aguero este cel mai bun marcator din istoria Premier League pentru o singură echipă. Pe locul secund se situează Wayne Rooney, cu 183 de reușite pentru United.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Liga
Xavi vrea să transfere la Barcelona de la fosta sa echipă! Pe cine își dorește pe Camp Nou
22/11/2021 LA 09:46
Liga
Sergio Aguero, obligat să-și încheie cariera de jucător?! Anunț îngrijorător din Spania
12/11/2021 LA 10:40