Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca a dezvăluit motivele pentru care Real Madrid a renunțat la Haaland! Nu doar banii au contat

Nicu Savin

Publicat 10/05/2022 la 14:00 GMT+3

Real Madrid a fost multă vreme în cursa pentru Erling Haaland, dar în cele din urmă norvegianul va ajunge la Manchester City. Jurnaliștii de la Marca au explicat motivele pentru care gruparea madrilenă a renunțat să mai liciteze pentru atacant, dezvăluind că nu doar costul imens al tranzacției a contat în această decizie.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a fost interastă în ultimele luni de transferul lui Erling Haaland, dar gruparea de pe Bernabeu a făcut un pas în spate, iar atacantul a ajuns deja la un acord cu Manchester City. Costul operațiunii se ridică la peste 350.000 de milioane de €, bani care reprezintă suma de transfer, comisioanele plătite reprezentanților jucătorului și salariul pe următoarele 5 sezoane.
Real Madrid a decis că nu e momentul unei astfel de investiții, dar nu doar banii au contat în hotărârea madrilenilor de a ieși din cursa pentru atacant. Conform Marca, principalul motiv este legat de intenția lui Florentino Perez de a-l aduce pe Kylian Mbappe.
Francezul și norvegianul au stiluri total diferite, asfel că ar fi compatibili să joace împreună, dar Realul vrea să-i ofere lui Mbappe statutul de star principal al echipei și de aceea nici măcar nu au făcut o ofertă oficială pe numele lui Haaland.
Citește și:

Real Madrid a ieșit din cursa pentru Haaland din mai multe motive

Al doilea motiv este legat de suma uriașă percepută sub formă de comision de către reprezentanții lui Haaland. City va plăti circa 80 de milioane de € ca și comisioane (30 de milioane către tatăl lui Haaland și 50 de milioane către firma de impresariat care i-a aparținut lui Mino Raiola, decedat săptămâna trecută), bani pe care Real Madrid nu dorea să-i ofere. Politica clubului blanco prevede o limită în achitarea unor astfel de bonusuri pentru impresari, iar pretențiile agenților norvegianului au fost exagerate în viziunea board-ului de pe Bernabeu.
În plus, Real Madrid a studiat atent fișa medicală a lui Haaland și a ajuns la concluzia că o investiție masivă pentru aducerea atacantului ar fi un risc considerabil. Haaland a avut multe accidentări în ultima perioadă și, chiar dacă niciuna dintre ele nu a fost gravă, madrilenii sunt rezervați. Șefii de pe Bernabeu nu mai vor să aibă de-a face cu situații precum cele ale lui Gareth Bale sau mai ales Eden Hazard, jucători pe care s-au cheltuit sume imense și care au stat mai mult pe margine din cauza accidentărilor.
Nu în ultimul rând, conducerea lui Real Madrid a considerat că echipa nu are nevoie pentru moment de un alt atacant de careu, Karim Benzema fiind într-o formă de zile mari. Francezul ar mai putea juca la acest nivel cel puțin doi ani, iar prezența sa pe teren alături de Haaland ar fi aproape imposibilă, cei doi atacanți având același profil. Haaland nu putea fi adus ca o variantă de rezervă, valoarea sa recomandându-l să joace titular la orice club de top, astfel că și acest lucru a contribuit la scăderea interesului pentru atacantul norvegian.
Așadar, Real Madrid a avut o abordare prudentă în cazul Haaland, deși la un moment dat se părea că atacantul își dorește să ajungă pe Bernabeu. Timpul va demonstra dacă șefii campioanei Spaniei au luat o decizie bună sau au ratat momentul unui transfer care ar fi reprezentat asigurarea atacului pentru o perioadă îndelungată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo