Marcelo Bielsa este un nume care nu lasă indiferente cluburile importante din Europa, cu atât mai mult cu cât este liber de contract. Argentinianul a fost demis de la Leeds la sfârșitul lui februarie, dar startul viitorului sezon îl va găsi aproape sigur pe banca unei alte echipe.
Cel poreclit "El Loco" este dispus să revină la Athletic Bilbao, unde a mai antrenat între 2011 și 2013. Conform Marca, Bielsa și-a dat deja acordul să preia echipa bască, în cazul în care Inaki Arechabaleta va câștiga alegerile prezidențiale de la clubul de pe San Mames.
Sursa citată notează că Arechabaleta este mare favorit să preia președinția lui Bilbao, iar odată cu anunțul acordului cu Bielsa șansele sale cresc și mai mult. Algerile vor avea loc pe 24 iunie, iar noul antrenor va fi anunțat în zilele imediat următoare datei respective.
Premier League
Bielsa, rămas bun de la jucătorii și staff-ul lui Leeds! Clubul, mesaj emoționant pentru argentinian
28/02/2022 LA 16:12
Citește și:

Marcelo Bielsa, aproape de a reveni la Athletic Bilbao

Contracandidații lui Arechabaleta sunt Ricardo Barkala, care îl va numi pe Ramon Planes (fost la Barcelona) în funcția de director sportiv, respectiv Jon Uriarte. Niciunul dintre aceștia nu a avansat un nume de antrenor cu care să înceapă noul proiect, deși presa iberică a vorbit despre Paulo Fonseca și Mauricio Pochettino ca posibili succesori ai lui Marcelino pe banca tehnică.
Bielsa le-a rămas la suflet fanilor lui Athletic și este un antrenor care s-ar plia perfect la Bilbao. Pasionat la maxim de meseria sa, Bielsa a demonstrat peste tot că poate construi echipe solide, care practică un fotbal agreabil. Deși îi lipsesc trofeele majore din palmares, "El Loco" este apreciat la scară largă pentru stilul impus, marii antrenori ai momentului precum Klopp sau Guardiola având mereu cuvinte elogioase la adresa sa.
După ce a plecat de la Bilbao în 2013, Bielsa le-a mai antrenat pe Marseille (2014-2015), Lille (iulie-noiembrie 2017) și Leeds (2018-2022). Argentinianul a reușit promovarea în Premier League cu formația de pe Elland Road, dar după un prim sezon spectaculos a scăpat lucrurile de sub control și în februarie 2022 a fost demis, fiind înlocuit cu Jesse Marsch. Bielsa a semnat în 2016 cu Lazio, dar a plecat după numai două zile, realizând că promisiunile conducerii privind achizițiile unor anumiți jucători nu se vor respecta.
Fotbal
Cum a aflat Klopp că Spurs a învins pe City. Când a auzit scorul, a fost convins că Pep a câştigat
22/02/2022 LA 12:38
Premier League
Rangnick, laude după meciul cu Leeds: "Nu cred că asta s-ar fi întâmplat acum două sau trei luni"
21/02/2022 LA 08:45