Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul ferm pe care Simeone l-a transmis la pauza meciului dintre Barcelona și Atletico Madrid! Ce planuri are

Bianca Dumitru

Publicat 16/02/2022 la 10:23 GMT+2

Atletico Madrid trece printr-o perioadă ușor dificilă, nemaireușind să obțină rezultatele de anul trecut. Potrivit jurnaliștilor din Spania, Diego Simeone a avut un mesaj dur pentru jucătorii săi în timpul meciului cu Barcelona, când echipa sa era condusă cu 3-1.

Diego Pablo Simeone se desespera en la banda del Camp Nou

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid, campioana en-titre a Spaniei, are un parcurs inconsistent în acest sezon, nereușind să lege rezultatele pozitive. Echipa de pe Wanda Metropolitano este pe locul 5 în clasamentul din La Liga, având 39 de puncte, la fel de multe ca Barcelona, care ocupă a patra poziție.
Cele două echipe s-au duelat în derby-ul etapei a 23-a din campionatul Spaniei, când catalanii s-au impus cu scorul de 4-2. Jucătorii lui Diego Simeone au fost conduși încă de la pauză cu 3-1 și, deși au avut superioritate numerică încă din minutul 69, după eliminarea lui Dani Alves, nu au reușit să obțină niciun punct din deplasarea pe Camp Nou.
Rezultatele obținute în ultima vreme de madrileni i-au făcut pe mulți oameni de fotbal să discute despre o posibilă despărțire a lui Diego Simeone de Atletico Madrid după mai bine de 10 ani petrecuți la cârma echipei.
Antrenorul însuși a comentat fragilitatea defensivă și erorile comise de jucătorii săi, punctând că echipa a trecut prin momente în care nu a arătat intensitate în joc și nici agresivitate, lucru care a împiedicat-o pe Atletico să obțină rezultate mai bune.
În ciuda faptului că unele voci afirmau că tehnicianul s-ar gândi să plece de pe Wanda Metropolitano, jurnalistul Juanma Castano a dezvăluit care sunt planurile lui Simeone. Ibericul a explicat în El Partidazo că antrenorul le-a transmis un mesaj dur jucătorilor săi la pauza meciului cu Barcelona.
Tehnicianul argentinian le-a spus fotbaliștilor că ceea ce s-a întâmplat în primele 45 de minute din punct de vedere defensiv este inacceptabil. În plus, Simeone le-ar fi comunicat tuturor celor din vestiar că nu are de gând să se despartă de echipă. "Dacă există cineva care crede că voi pleca de aici, se înșeală foarte tare", ar fi spus antrenorul, potrivit Mundo Deportivo.
Citește și:

"Am procedat așa cum am făcut-o mereu!"

La finalul meciului cu Barcelona, Diego Simeone a fost implicat într-un episod mai rar întâlnit. Daniel Wass, jucătorul ajuns pe Wanda Metropolitano în perioada de transferuri din ianuarie, a suferit o accidentare la genunchi după un duel cu Ferran Torres, dar Simeone a insistat ca acesta să rămână pe teren, nemaiavând schimbări la dispoziție.
Danezul de 32 de ani a suferit vizibil până la fluierul final, iar ulterior analizele au demonstrat că acesta va avea nevoie de o pauză de câteva săptămâni pentru a se reface după accidentare. Simeone a fost taxat aspru pentru decizia sa, dar antrenorul lui Atletico nu a părut foarte afectat de valul de critici la adresa sa.
La conferința de presă din week-end-ul trecut, Simeone a explicat că a procedat la fel cum a făcut de fiecare dată în astfel de situații. Chiar dacă Wass va lispi acum o bună perioadă, tehnicianul a mărturisit că nu îi pare rău pentru decizia sa, motivând că în multe cazuri nu este necesară schimbarea unor jucători accidentați ușor.
"Nu îmi pare rău. Am procedat așa cum am făcut-o mereu în ultimii 10 ani. Uneori accidentările nu sunt grave și nu e nevoie ca jucătorii să iasă de pe teren. De multe ori poți pierde jucători din cauza unor lovituri ușoare, care nu ar necesita asta, de aceea e bine să aștepți. De data aceasta s-a întâmplat ca la Daniel să fie ceva mai serios. Sper să-și revină repede, pentru că ni s-a alăturat cu mult entuziasm", a declarat Simeone.
Vorbind despre problemele din apărarea lui Atletico din acest sezon, Simeone s-a arătat convins că lucrurile se pot regla, dar a spus că totul depinde de concentrarea jucătorilor.
"De fiecare dată când primim un șut pe poartă, din păcate este gol. Să sperăm că lucrurile se vor schimba. Trebuie să ne creștem concentrarea, intensitatea și să câștigăm mai multe dueluri decât am făcut-o până acum. Ne dorim ca echipa să atace mai bine, suntem a treia echipă cu cele mai multe goluri din LaLiga. Știu care este calea, vom continua să muncim și vom căuta să găsim soluții", a adăugat Simeone.
În această seară, de la ora 20:00, Atletico Madrid va primi vizita celor de la Levante, într-o partidă restantă contând pentru a 21-a etapă din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo