FC Barcelona traversează cea mai delicată perioadă din ultimii 20 de ani. Bugetul catalanilor a fost drastic afectat de pandemia de Covid-19, iar datoriile s-au acumulat. Principala consecință a acestor probleme a fost plecarea lui Messi de pe Camp Nou, al cărui nou contract nu a putut fi înregistrat la Liga Spaniolă din cauză că s-ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.
Barcelona a știu de mult timp că se va confrunta cu aceste probleme și a încercat încă din timpul sezonului precedent să-i convingă pe jucători să accepte reduceri salariale. Unii au făcut-o, dar acest lucru nu a rezolvat mare lucru, doar a amânat plata unor salarii.
Printre acești fotbaliști s-a numărat și Messi, care are în continuare de primit bani de la fostul său club. Conform jurnalilștilor de la Daily Mail, datoria Barcelonei către proprii jucători se ridică la peste 100 de milioane de €. Fotbaliștii au acceptat ca veniturile să le fie reeșalonate, astfel încât clubul să poată depăși perioada critică în care se află.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
ACUM 12 ORE
Cu numai două zile până la primul meci din noul sezon, FC Barcelona nu a înregistrat decât un jucător din cei 4 nou-veniți. Este vorba despre Emerson Royal, care era deținut în co-proprietate cu Real Betis până în această vară. Catalanii speră că vor reuși pe ultima sută de metri să înregistreze contractele lui Memphis Depay, Kun Aguero și Eric Garcia, toți veniți liber de contract în această perioadă de mercato.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199155.png

Messi, salariu uriaș la PSG

Potrivit publicației franceze Le Parisien, Messi va câștiga 41 de milioane de euro pe sezon la noua sa echipă. Argentinianul va mai avea în plus și un bonus de transfer, în valoare de 40 mil. €. Inițial s-a vorbit de un salariu mai mic, de aproximativ 30 de milioane.
Contractul lui Messi este valabil pe două sezoane cu o opțiune de prelungire de încă un an. În total, în perioada pe care o va petrece pe Parc des Princes, superstarul va încasa peste 120 de milioane net. În cazul în care va continua și va juca trei sezoane, va ajunge la 163 de milioane.
În noul său contract, Messi are și o serie de obiective care îi pot spori beneficiile financiare: cucerirea primului trofeu Champions League pentru PSG sau câștigarea celui de-al 7-lea Balon de Aur, în tricoul parizienilor.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39