Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, OUT din topul lui Xavi! De ce nu l-a ales drept cel mai bun atacant din istoria Barcelonei

Bianca Dumitru

Publicat 13/11/2021 la 17:39 GMT+2

Xavi a revenit la Barcelona, fiind prezentat în această săptămână drept noul antrenor al echipei. Întrebat într-un interviu despre cine sunt cei mai buni 4 fotbaliști din istoria clubului blaugrana, fostul mijlocaș a ezitat să-l numească pe Lionel Messi.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) receives the player of the month trophy from Barcelona's former Spanish midfielder Xavi before the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Sociedad at the Camp Nou stadium in Barcelona o

Credit imagine: Getty Images

După revenirea la Barcelona, Xavi a oferit un interviu pentru canalul de YouTube al clubului blaugrana, în care a fost întrebat, printre altele, cine sunt fotbaliștii pe care îi consideră cei mai buni din istoria catalanilor, fiind rugat să aleagă câte unul pentru fiecare post.
Tehnicianul l-a ales pentru postul de portar pe Victor Valdes, despre care a spus, fără să ezite, că este cel mai bun din istoria Barcelonei. Drept cel mai bun fundaș, Xavi l-a amintit pe Carles Puyol, fostul căpitan de pe Camp Nou, punctând că: "Pentru mine, Puyol este cel mai bun fundaș din istoria clubului și, posibil, din toate timpurile."
Pentru postul de mijlocaș, noul tehnician al Barcelonei l-a ales pe Andres Iniesta, fostul său coechipier, care a declarat recent că și-ar dori să se întoarcă într-o zi la clubul la care s-a lansat și pe care l-a părăsit în 2018 pentru a merge în Japonia, la Vissel Kobe.
În atac, Xavi a spus că nu vrea să-l aleagă pe Lionel Messi pentru că argentinianul încă joacă, preferându-l în schimb pe Samuel Eto'o: "În ceea ce privește atacantul, l-aș alege pe Messi, dar el încă joacă. Îl aleg pe Samuel Eto'o. Sunt între el și Luis Suarez, care de asemenea încă joacă. Ei sunt probabil cei mai buni atacanți din istoria Barcelonei", a declarat antrenorul.

XAVI VREA SĂ "REPATRIEZE" ÎNCĂ UN JUCĂTOR DUPĂ DANI ALVES

Aducerea lui Dani Alves la Barcelona este doar primul pas făcut de Xavi în noua eră care a început pe Camp Nou, asta pentru că mai multe surse din presa spaniolă transmite faptul că următoarea țintă a tehnicianului ar fi o nouă repatriere, cea a lui Thiago Alcantara. Folosit prea puțin de Klopp la Liverpool, fiind accidentat o lungă perioadă de timp, mijlocașul spaniol pare să nu se mai bucure de fotbal pe Anfield, astfel că Xavi are de gând să-l aducă în La Liga.
Informația potrivit cărea Xavi e interesat de Thiago Alcantara a fost prezentată de Sky Sports. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani, care s-a alăturat lui Liverpool sezonul trecut, nu s-a adaptat în Premier League, iar acum are șansa să ajungă într-un campionat pe care-l cunoaște foarte bine.
E adevărat că Xavi are la dispoziție o mulțime de opțiuni la mijlocul terenului, inclusiv Pedri, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Nico și Gavi, dar se pare că noul antrenor al catalanilor este dornic să aducă la echipă un fotbalist experimentat așa cum este Thiago, pe care îl cunoaște bine din perioada în care jucau împreună la Barcelona. Totuși, aducerea lui Thiago la Barca nu va fi la fel de ușoară precum a fost cea a lui Dani Alves. Mijlocașul este sub contract la Liverpool până în 2024.
Thiago Alcantara a părăsit Barcelona în vara anului 2013, după ce a câștigat Campionatul European Under-21 cu Spania. În acel moment, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Xavi și Cesc Fabregas îi făceau concurență la club și a decis să plece la Bayern Munchen. A continuat să lucreze sub conducerea lui Pep Guardiola acolo și a avut mare succes cu gigantul din Bundesliga. Opt ani mai târziu, Thiago ar putea fi pregătit să revină pe Camp Nou.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo