Lionel Messi a fost subiectul unuia dintre cele mai spectaculoase mutări în perioada de transferuri din vară. Argentinianul s-a despărțit de Barcelona după 17 ani și a ajuns la PSG, chiar dacă nu și-a dorit neapărat acest lucru.
Așa cum a dezvăluit la conferința de presă de adio, Messi și-ar fi dorit să continue la clubul la care a făcut istorie și chiar și-a dat acordul să o facă, acceptând un contract mult diminuat. Președintele Laporta a menționat și el că s-au făcut toate eforturile pentru ca argentinianul să fie păstrat, dar că situația financiară delicată a clubului a împiedicat acest lucru. Concret, Barcelona a fost obligată să-și reducă semnificativ bugetul salarial, astfel că noul contract al lui Messi nu a putut fi înregistrat la Liga Spaniolă.
Plecarea lui Messi a stârnit o tristețe nemaîntâlnită în rândul fanilor și mai multe voci aproapiate clubului catalan au insinuat că oficialii puteau face mai mult pentru ca plecarea starului să fie oprită. De aceeași părere este și președintele La Liga, Javier Tebas, care a specificat într-un interviu recent că Messi ar fi putut juca în continuare la Barcelona.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
ACUM 7 ORE
Citește și:

"Messi ar fi putut continua la Barcelona", consireră președintele La Liga

Șeful La Liga susține că Laporta a greșit în momentul în care nu a acceptat încheierea acordului cu CVC, un fond de investiții care ar fi virat sume uriașe în fotbalul spaniol, dar cu anumite condiții, pe care Barcelona și Real Madrid le-au refuzat în cele din urmă. Tebas a adăugat că Laporta ar fi fost influențat de Florentino Perez să refuze acel acord, care ar fi relaxat serios situația financiară a clubului și șansele ca Messi să fie păstrat ar fi crescut.
Mai mult, Tebas a afirmat că Barcelona nu ar fi fost nevoită să renunțe la Messi, chiar dacă a refuzat infuzia de capital a celor de la CVC. Condiția era ca echipa de pe Camp Nou să nu efectueze alte transferuri în perioada de mercato din vară.
"Am luat cina acasă la Laporta și a fost de acord să semneze acordul CVC. Nu știu dacă Messi ar fi continuat dacă acordul s-ar fi semnat, dar Laporta m-a sunat și mi-a cerut să grăbesc semnarea acordului CVC, întrucât copilul (n.r. Messi) devine nerăbdător. A fost o înțelegere că, dacă Barcelona va semna acordul CVC, i-ar fi fost acordat un procent de 15% din bani pentru transferuri. După părerea mea, ei l-ar fi putut păstra pe Messi.
În plus, Laporta a transferat jucători precum Memphis Depay sau Sergio Aguero. Dacă nu i-ar fi luat pe ei, Messi ar fi putut continua.", a declarat Javier Tebas într-un interviu pentru ESPN, citat de Mundo Deportivo.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
ACUM 16 ORE