Xavi a fost prezentat astăzi ca antrenor la FC Barcelona. Noul antrenor al catalanilor a susținut o amplă conferință de presă în care a recunoscut că a fost ofertat de Barcelona și în trecut, dar a refuzat, considerând că nu era momentul potrivit pentru a face acest pas.
În plus, fostul fotbalist legendar de pe Camp Nou a declarat că este flatat de comparația cu Pep Guardiola, pe care a spus că o consideră un succes, antrenorul lui Manchester City fiind, în opinia sa, cel mai bun antrenor din lume.
La scurt timp de la această declarație, Guardiola a vorbit despre sosirea lui Xavi la Barcelona. Fostul tehnician al catalanilor s-a arătat încrezător în ceea ce va reuși să facă Xavi pe Camp Nou, spunând că numirea sa va aduce o energie pozitivă la echipă.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
IERI LA 19:02
"Dacă Laporta și cei din conducere l-au ales pe Xavi, înseamnă că această decizie are milioane de argumente pro și doar câteva contra. El cunoaște clubul, o să aducă o energie pozitivă la echipă pentru că vede fotbalul și este dedicat.
Vede întotdeauna partea bună a lucrurilor și, datorită dedicării și a efortului său, sunt convins că va duce echipa departe. Nu trebuie să mă moștenească pe mine, nici eu nu am moștenit pe nimeni. Trebuie să fie el, să nu copieze pe nimeni. El trebuie să ia deciziile, nimeni altcineva", a declarat Pep Guardiola, citat de Marca.

XAVI: "REÎNNORIREA CONTRACTULUI LUI DEMBELE ESTE O PRIORITATE"

La conferința de presă de la prezentarea oficială, vorbind despre echipă, Xavi s-a arătat entuziasmat de multitudinea de jucători tineri de mare perspectivă pe care îi va avea sub comandă și nu s-a ferit să afirme că rămânerea lui Dembele la club trebuie să fie o prioritate a conducerii.
"Avem o generație spectaculoasă de jucători, dar ei sunt foarte tineri. Fiecare joc este o finală și trebuie să-i ajut. Riqui Puig, Ansu Fati, Nico Gonzalex, Gavi, Oscar Mingueza, toți trebuie să se simtă fericiți. La asta trebuie să contribuie și jucătorii cu experiență. Am o relație bună cu toți căpitanii. Am vorbit deja cu o parte din ei. Le voi da putere mare în vestiar și împreună îi vom ajuta pe cei tineri. Avem o echipă de mare talent și îmi voi da viața ca lucrurile să funcționeze.
Da, pentru mine Dembele poate să fie cel mai bun jucător din lume pe postul său. Dar trebuie să lucrezi cu el și să știi ce să-i ceri. Totul va depinde de el. Acum este puțin accidentat, dar prelungirea contractului său este o prioritate pentru mine", a declarat Xavi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08