Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu trebuie să fie moștenitorul meu!" Guardiola, primele declarații după sosirea lui Xavi la Barcelona

Bianca Dumitru

Publicat 08/11/2021 la 23:02 GMT+2

Xavi a fost prezentat oficial ca noul antrenor al Barcelonei, la conferința de presă explicând că îl flatează comparația cu Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City a spus ulterior că Xavi trebuie să fie el și să nu moștenească pe nimeni.

Pep Guardiola Xavi

Credit imagine: AFP

Xavi a fost prezentat astăzi ca antrenor la FC Barcelona. Noul antrenor al catalanilor a susținut o amplă conferință de presă în care a recunoscut că a fost ofertat de Barcelona și în trecut, dar a refuzat, considerând că nu era momentul potrivit pentru a face acest pas.
În plus, fostul fotbalist legendar de pe Camp Nou a declarat că este flatat de comparația cu Pep Guardiola, pe care a spus că o consideră un succes, antrenorul lui Manchester City fiind, în opinia sa, cel mai bun antrenor din lume.
La scurt timp de la această declarație, Guardiola a vorbit despre sosirea lui Xavi la Barcelona. Fostul tehnician al catalanilor s-a arătat încrezător în ceea ce va reuși să facă Xavi pe Camp Nou, spunând că numirea sa va aduce o energie pozitivă la echipă.
"Dacă Laporta și cei din conducere l-au ales pe Xavi, înseamnă că această decizie are milioane de argumente pro și doar câteva contra. El cunoaște clubul, o să aducă o energie pozitivă la echipă pentru că vede fotbalul și este dedicat.
Vede întotdeauna partea bună a lucrurilor și, datorită dedicării și a efortului său, sunt convins că va duce echipa departe. Nu trebuie să mă moștenească pe mine, nici eu nu am moștenit pe nimeni. Trebuie să fie el, să nu copieze pe nimeni. El trebuie să ia deciziile, nimeni altcineva", a declarat Pep Guardiola, citat de Marca.

XAVI: "REÎNNORIREA CONTRACTULUI LUI DEMBELE ESTE O PRIORITATE"

La conferința de presă de la prezentarea oficială, vorbind despre echipă, Xavi s-a arătat entuziasmat de multitudinea de jucători tineri de mare perspectivă pe care îi va avea sub comandă și nu s-a ferit să afirme că rămânerea lui Dembele la club trebuie să fie o prioritate a conducerii.
"Avem o generație spectaculoasă de jucători, dar ei sunt foarte tineri. Fiecare joc este o finală și trebuie să-i ajut. Riqui Puig, Ansu Fati, Nico Gonzalex, Gavi, Oscar Mingueza, toți trebuie să se simtă fericiți. La asta trebuie să contribuie și jucătorii cu experiență. Am o relație bună cu toți căpitanii. Am vorbit deja cu o parte din ei. Le voi da putere mare în vestiar și împreună îi vom ajuta pe cei tineri. Avem o echipă de mare talent și îmi voi da viața ca lucrurile să funcționeze.
Da, pentru mine Dembele poate să fie cel mai bun jucător din lume pe postul său. Dar trebuie să lucrezi cu el și să știi ce să-i ceri. Totul va depinde de el. Acum este puțin accidentat, dar prelungirea contractului său este o prioritate pentru mine", a declarat Xavi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo