Orice se poate întâmpla în fotbal. Istoria demonstrează asta cu multiple exemple. Cea mai mare dovadă: Luis Figo a trecut de la a fi căpitanul Barcelonei la transferul remarcabil la Real Madrid într-un weekend. Mai multe nume se află pe lista de așteptare pentru înlocuirea lui Koeman pe banca tehnică a Barcelonei, însă ultimul fost fotbalist care s-a autopropus este un candidat surprinzător.
Este vorba despre Jose Maria Gutierrez 'Guti', a cărui legătură cu Real Madrid a fost întotdeauna foarte puternică. De-a lungul anilor, Guti a lansat tot felul de atacuri și ironii la adresa rivalilor eterni de pe Camp Nou, ultima ironie venind chiar acuum două săptămâni, când a spus că "atunci când Barca pierde îmi face plăcere să-mi amintesc că am jucat pentru Real Madrid".
Liga
Xavi a reacționat după criticile aduse de Ronald Koeman! "Am crezut că am găsit cheia succesului"
30/04/2022 LA 15:13

Guti se autoproune ca antrenor al Barcelonei

Ei bine, două săptămâni mai târziu, Guti a profitat de o apariție publică în cadrul Galei Ambasadorilor LaLiga, iar când a fost întrebat dacă ar antrena Barcelona, a oferit un răspuns total neașteptat: "Aș accepta, da. De ce nu? Vrei să antrenezi și vrei să îi înveți pe oameni că, pe lângă faptul că ai fost fotbalist, ai și capacitatea de a te descurca bine ca antrenor", a spus Guti.
Guti a vorbit apoi despre situația lui Koeman la Barcelona, care se află foarte aproape de despărțirea de trupa de pe Camp Nou: "Este o situație complicată. De multe ori rezultatele proaste nu depind doar de un antrenor, dar el este responsabilul principal. Barcelona nu este bine din punct de vedere economic și este o poziție complicată pentru toată lumea de acolo", a explicat el.
Jose Maria Gutierrez Hernandez a ajuns în clubul din capitala Spaniei încă de la vârsta de 10 ani, în 1986 și timp ce 15 ani, între 1995 și 2010, a evoluat pentru prima echipă a Realului, cu care a câștigat cinci campionate (1997, 2001, 2003, 2007, 2008) și trei Ligi ale Campionilor (1998, 2000, 2002). În 2010, după venirea lui Mourinho pe Bernabeu, el a plecat și a ajuns în Turcia, la Beșiktaș.
Acolo, Guti nu a apucat să joace decât un singur sezon complet. La începutul următorului, contractul său a fost reziliat. Peste un an, Guti a anunțat oficial că se retrage din activitate, exprimându-și dorința de a reveni la Real Madrid, ca antrenor al echipei de tineret, lucru care s-a și întâmplat în 2013. În acest moment, Guti este liber de contract. Ultima echipă antrenată este UD Almeria, de care s-a despărțit în iunie 2020, după doar 22 de meciuri la cârma echipei.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Fotbal
Ronald Koeman, ironic la adresa Barcelonei lui Xavi: "Când am plecat eu alta era situația!"
28/04/2022 LA 18:52
Fotbal
Ronald Koeman și-a aflat următoarea destinație! Ce echipă va antrena după despărțirea de Barcelona
05/04/2022 LA 09:53