Martin Odegaard a fost considerat în urmă cu câțiva ani drept unul dintre cei mai talentați tineri jucători din lume. Real Madrid l-a cumpărat de la norvegienii de la Stromgodset pe când avea numai 16 ani, cu gândul că peste ani va reprezenta un pilon principal la prima echipă.
Doar că anii au trecut și Odegaard nu a reușit să se impună la echipa mare a madrilenilor. Aceștia l-au împrumutat la Heerenveen, Vitesse Arnhem, Real Sociedad sau Arsenal, cu scopul de a căpăta experiență și cu speranța că va atinge o formă care să-i permită să joace la gruparea de pe Bernabeu.
Nu a fost să fie așa, iar oficialii madrilenilor și-au pierdut răbdarea cu Odegaard, iar în aceată vară l-au cedat definitiv la Arsenal, club la care a jucat sub formă de împrumut în a 2-a parte a sezonului trecut și care a plătit în schimbul său 35 de milioane de €.
Cupa Mondială FIFA
Japonezul care nu mai vrea să audă de fotbal după eliminarea de la Cupa Mondială! "Îmi trebuie timp"
ACUM 8 ORE
Citește și:

Martin Odegaard: "Când ești la cel mai înalt nivel nu este atât de ușor să-ți faci prieteni"

Evoluțiile mijlocașului în tricoul "tunarilor" sunt din ce în ce mai bune și poate că mutarea pe Emirates va reprezenta declicul unei cariere care se arăta atât de promițătoare la un moment dat. La câteva luni distanță de când a semnat definitiv cu Arsenal, Odegaard a vorbit în presa din țara natală despre experiența sa la Real Madrid, enumerând câteva motive pentru care nu a reușit să se impună la unul dintre cele mai mari cluburi ale lumii.
În ciuda faptului că a plecat oarecum pe ușa din spate de pe Bernabeu, Odegaard a mărturisit că aventura sa la Real Madrid l-a ajutat foarte mult, enumerându-i pe Sergio Ramos și Cristiano Ronaldo printre jucătorii de la care a învățat foarte mult.
"Au fost momente dificile atât la ​​prima echipă, cât și la Castilla (n.r. echipa a 2-a Realului). Dar a fi aproape de cei mai buni m-a făcut mai puternic. Simt că am crescut datorită Realului și am învățat multe de la jucători precum Ramos și Cristiano.
Când ești la cel mai înalt nivel nu este atât de ușor să-ți faci prieteni. Cel puțin nu când ești tânăr și vi dintr-un alt loc. Am venit dintr-o altă cultură și nu este ușor să te integrezi într-un grup, dar este ceva care m-a făcut mai puternic și sunt fericit că am trăit această experiență. M-am închis în mine. Cultura vestiarului era diferită de cea cu care eram obișnuit.", a spus Odegaard pentru norvegienii de la TV2, citat de Marca.
Rugat să facă o comparație între Real Madrid și Arsenal, mijlocașul de 22 de ani a menționat: "Aș spune că există o mare diferență. Sunt foarte fericit la Arsenal. Atmosfera din vestia e foarte frumoasă."
Martin Odegaard a jucat doar 11 meciuri pentru echipa mare a lui Real Madrid în toate competițiile, nereușind să marcheze niciun gol sau să ofere o pasă devisivă. În schimb, de când a ajuns la Arsenal, norvegianul a jucat 26 de meciuri, reușind deja 3 goluri și 3 assist-uri.
Deși are doar 22 de ani, Odegaard este căpitanul naționalei Norvegiei, pentru care a jucat de 33 de ori, reușind să marcheze o dată.
La Liga
Real Madrid a renunțat de tot la Mbappe și are o țintă clară pentru 2023! Anunțul celor de la AS.com
ACUM 12 ORE
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
IERI LA 15:58