Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial | Eduardo Camavinga a fost prezentat la Real Madrid! Primele declaraţii ale mijlocaşului

Romeo Ene

Actualizat 08/09/2021 la 17:36 GMT+3

Eduardo Camavinga a fost prezentat oficial astăzi la Real Madrid, fiind un vis devenit realitate pentru mijlocaşul transferat de la Rennes.

Eduardo Camavinga

Credit imagine: Getty Images

Spaniolii au plătit 31 de milioane de euro pentru starul din Ligue 1, iar aşteptările sunt foarte mari. El a declarat la prezentarea oficială faptul că venirea la Real Madrid este un vis devenit realitate.
Camavinga a lăsat de înţeles faptul că nu a luat de unul singur decizia de a veni la Madrid, ci şi părinţii lui l-au influenţat într-o oarecare măsură.
De asemenea, Florentino Perez a făcut câteva declaraţii la prezentarea transferului şi s-a declarat încântat de faptul că jucătorul a ales Madridul în detrimentul altor cluburi, precum PSG sau Manchester United, echipe interesate de transferul lui Camavinga în această vară.

Eduardo Camavinga: "Este un vis"

Fotbalistul s-a declarat foarte încântat la prezentarea sa la Real Madrid, menţionând că abia aşteaptă să vadă stadionul, să se antreneze cu jucători de clasă mondială şi să evolueze pentru una dintre cele mai importante echipe din lume: "Știu că Real Madrid a fost interesată. La 16 ani, dar chiar și acum, nu îmi păsa de nimic altceva în afară de fotbal. Părinții mei se ocupă de astfel de lucruri. Eu și familia mea ne-am gândit la tot și este cel mai bun mod de a mă dezvolta ca jucător, iar convocarea la echipa națională a Franței va veni în mod natural, dacă se va întâmpla. Așa cum am mai spus, familia mea se gândește la ce trebuie să fac în viitor, a fost o decizie gândită foarte mult".
Este cel mai tânăr jucător în Ligue 1 din istoria lui Rennes. A jucat la 16 ani, 4 luni și 27 de zile, iar acum un an și jumătate, Camavinga era evaluat la 4 milioane de euro. Valoarea sa de piață a crescut de 15 ori în ultimele 18 luni!
Deşi a fost dorit şi de United sauPSG, Camavinga a explicat de ce a ales să dea curs ofertei lui Real Madrid: "Transferul la Real Madrid s-a realizat foarte rapid. Sunt foarte fericit și mândru. Acum trebuie să merg la Rennes pentru a-mi face bagajele, iar apoi mă voi muta în Madrid, unde îmi voi continua călătoria. Este un vis de-al meu de când eram copil. Abia aștept să descopăr stadionul, care este foarte impresionant. Sper să joc acolo imediat după ce se termină reconstrucția. Sunt jucători grozavi (n.r. Luka Modric, Toni Kroos și Casemiro). Va fi minunat să mă antrenez alături de ei și să învăț. Voi încerca să învăț și să joc cât mai multe minute. De-abia aștept să încep", a precizat mijlocaşul.

Florentino Perez, încântat de transferul lui Camavinga

În cadrul prezentării fotbalistului transferat de la Rennes, Florentino Perez a făcut câteva declaraţii în care l-a lăudat pe Camavinga pentru alegerea făcută, ţinând cont de interesul mai multor echipe puternice din Europa: "Bună ziua și bine ați venit în baza sportivă Real Madrid. Astăzi, acest club întâmpină un tânăr jucător francez care cred cu tărie că își va arăta talentul, puterea și dorința de a reuși. Împreună cu familia sa, a luptat pentru a-și atinge unul dintre visele sale mărețe. Camavinga, împreună familia sa, știu cât de grea a fost această călătorie și sacrificiile făcute pe parcurs. De când era tânăr, a luptat să poarte într-o zi tricoul lui Real Madrid. A sosit acel moment mult aşteptat".
"Chiar și la 18 ani, a fost căutat de multe cluburi puternice din Europa, însă Camavinga a vrut să apere aceste culori. Știm despre marile sale calități de acum doi ani, în ciuda vârstei sale fragede. De aceea, suntem cu toții aici pentru a-l întâmpina pe Eduardo Camavinga în calitate de jucător al lui Real Madrid. Bine ai venit!"
Perez şi-a continuat discursul prin câteva cuvinte adresate personal lui Camavinga, în calitate de jucător al Realului: "Dragă Eduardo, acum ești jucător la Real Madrid. Nu vei uita niciodată această zi. Vii de la un club care ne este prieten, Rennes. Ai debutat în Ligue 1 la doar 16 ani. La vârsta de 17 și 9 luni, ai devenit cel mai tânăr jucător care a debutat pentru naţionala Franței din 1914. Acum, la doar 18 ani, vei purta tricoul lui Real Madrid, reprezentând unul dintre cele mai admirate și respectate cluburi din lume. Vei apăra culorile unui club care deţine cele mai multe titluri din fotbal și milioane de suporteri în întreaga lume. Aceasta este o zi foarte specială pentru tine și pentru toată familia ta. Ei sunt cei care te iubesc cel mai mult și știu că vor avea emoții la fiecare meci. Aici nu vei fi singur. Fanii noștri te vor sprijini în fiecare meci", l-a încurajat Perez pe tânărul fotbalist.
Încheindu-și discursul, Pérez a vorbit și despre revenirea clubului pe Bernabéu în această duminică pentru meciul din campionat cu Celta Vigo. Președintele a spus: "Pandemia ne-a împiedicat să fim alături de fanii noștri, dar revenim încet la normalitate. Nu am mai evoluat pe Bernabeu de la 1 martie 2020. Acum, în sfârșit, duminica aceasta ne vom întoarce pe teren propriu. Fotbalul revine pe Bernabeu. Este emoționant să spunem asta după atâtea luni triste și ciudate", a concluzionat Perez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo