Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Ferran Torres este noul jucător al Barcelonei! Clauza uriașă setată de catalani

Irina Aldea

Actualizat 28/12/2021 la 17:44 GMT+2

Ferran Torres, atacantul naţionalei de fotbal a Spaniei, s-a transferat de la Manchester City la FC Barcelona, au anunţat marţi cele două cluburi.

Ferran Torres

Credit imagine: facebook

Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite. Potrivit presei din Marea Britanie şi Spania, Barcelona va plăti pentru Torres aproximativ 55 de milioane de euro, plus bonusuri de 10 milioane de euro. Gruparea catalană a indicat că Torres a semnat cu contract valabil până în iunie 2027 şi va avea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
Atacantul de 21 de ani, cu 12 goluri în 22 de meciuri la naţionala Spaniei, a fost ţinta prioritară pentru Barca în această iarnă. Torres a evoluat în acest sezon doar şapte partide în toate competiţiile pentru Manchester City, club care l-a transferat în 2020 de la Valencia. În total, el a reuşit 16 goluri în 43 de meciuri pentru "cetăţeni".

Clauză uriașă în contract pentru Ferran Torres la Barcelona

Catalanii i-au stabilit o clauză enormă lui Ferran Torres, de un miliard de euro. "Salutare tuturor, sunt extrem de fericit să anunț că astăzi mă alătur acestui club mare. Va fi o mândrie să îmbrac acest tricou. Ne vedem în curând!", le-a transmis fotbalistul fanilor Barcelonei în clipul de prezentare.
Barcelona este pe locul 7 în La Liga după un start slab de sezon care a dus la înlocuirea antrenorului Ronald Koeman cu Xavi Hernandez, fost căpitan al echipei. Barca va juca primul său meci după pauza de iarnă pe 2 ianuarie, la Mallorca.Chiar dacă va intra imediat în programul echipei, Ferran Torres își va amâna cu cel puțin două săptămâni debutul pentru Barcelona.
Atacantul nu și-a revenit complet după accidentarea suferită la echipa națională a Spaniei, la mijlocul lui octombrie, în finala Nations League contra Franței, astfel că va fi 100% apt de joc abia la jumătatea lunii ianuarie. Dacă se va reface în timp util, Torres ar putea debuta chiar în El Clasico. Barcelona și Real Madrid vor juca pe 13 ianuarie în semifinalelel Supercupei Spaniei, competiție care va avea loc în Arabia Saudită. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Atletico Madrid și Athletic Bilbao.
Program Premier League 28,29, 30 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo