Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial | Pedri și-a prelungit contractul cu Barcelona! Clauză de reziliere de un miliard de euro

Romeo Ene

Publicat 14/10/2021 la 17:31 GMT+3

Pedri și-a prelungit contractul cu Barcelona până în 2026 și va avea o clauză uriașă de reziliere, un miliard de euro.

Jungstar Pedri verlängert bei Barca bis 2026

Credit imagine: SID

Tânărul de 18 ani își va lega viitorul de clubul catalan încă 5 ani de acum înainte, iar clauza sa de reziliere va fi cea mai mare din istoria fotbalului, la egalitate cu cea a lui Karim Benzema, un miliard de euro.
Anunțul oficial va fi făcut în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc vineri, 15 octombrie.
Pedri este unul dintre jucătorii care reprezintă viitorul Barcelonei, iar oficialii clubului au depus eforturi uriașe în ultima vreme pentru a-l convinge pe mijlocaș să semneze un nou contract, întrucât actuala înțelegere era valabilă doar până în 2022.

Pedri la Barcelona până în 2026

Clauza de reziliere a spaniolului este mai mare decât cea pe care a avut-o Lionel Messi în perioada în care evolua pentru Barcelona.
Într-o declarație pe site-ul oficial al clubului care confirmă acordul, se precizează: "FC Barcelona și jucătorul Pedro Gonzalez 'Pedri' au convenit o prelungire a contractului până la 30 iunie 2026. Clauza de reziliere este stabilită la 1 miliard de euro. Noul contract îl leagă pe jucătorul din Insulele Canare de clubul catalan pentru restul acestui sezon și încă patru ani."
Barcelona l-a transferat pe mijlocaș de la Las Palmas în 2020. Jucătorul de 18 ani a impresionat pe Camp Nou și a evoluat în 52 de partied pentru Barcelona, reușind să înscrie de 4 ori.
Leicester - Manchester United, etapa 8
În luna martie a fost convocat la naționala Spaniei, acolo unde a avut, de asemenea, evoluții appreciate, care au contribuit la calificarea Spaniei în semifinalele Campionatului European.
Datorită evoluției sale, Pedri a primit titlul de cel mai bun jucător de la Euro 2020. Spania a fost eliminată de Italia în semifinale, după loviturile de departajare.
Ulterior, Spania, cu Pedri pe teren, a ajuns până în finala Jocurilor Olimpice, acolo unde a cedat în fața Braziliei, scor 2-1. A fost al 74-lea meci pentru Pedri în sezonul 2020-2021, un adevărat record.
Odată cu creșterea cotei sale, mai multe echipe s-au arătat interesate de serviciile mijlocașului, printre care și Bayern Munchen.
Totuși, Barcelona nu își mai permitea încă o pierdere după ce Lionel Messi a plecat la PSG în această vară. Astfel, clauza de un miliard de euro este considerată una sigură pentru ca Pedri să rămână pe Camp Nou până în 2026.
La doar 18 ani, Pedri are 10 selecții în echipa de seniori a Spaniei. Mijlocașul ofensiv a reușit 4 goluri și 6 pase decisive în 56 de meciuri pentru FC Barcelona.
Este cotat de site-ul Transfermarkt la 80 de milioane de euro.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo