Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial | Pierre-Emerick Aubameyang, prezentat la Barcelona într-un mod spectaculos

Romeo Ene

Actualizat 02/02/2022 la 13:51 GMT+2

Pierre-Emerick Aubameyang a fost prezentat oficial de Barcelona astăzi, semnând un contract valabil pe 6 luni și a avut parte de o prezentare grandioasă.

Pierre-Emerick Aubameyang

Credit imagine: Getty Images

Venirea atacantului gabonez pe Camp Nou a fost o chestiune de ore. El a fost fotografiat luni dimineața la Barcelona, după ce presa din Occident menționa faptul că transferul a picat, iar jucătorul se va întoarce la Arsenal.
Cu toate acestea, Barcelona și Aubameyang au convenit în cele din urmă asupra unei înțelegeri, după ce jucătorul și-a reziliat contractul cu Arsenal.
Atacantul nu a mai fost utilizat în ultima perioadă de Arteta, fiind deposedat de banderola de căpitan în luna decembrie a anului trecut. El a evoluat 4 sezoane pentru "tunari".
Transferul, însă, este un mare impuls pentru echipa lui Xavi, jucătorul de 32 de ani venind să întărească atacul catalanilor, acolo unde mai erau Martin Braithwaite și Memphis Depay.

Aubameyang este jucătorul Barcelonei

"Sunt aici! Forca Barca!", au fost primele cuvinte rostite de Aubameyang, pentru noua sa echipă. Catalanii i-au dedicat și un clip special atacantului de 32 de ani.
CITEȘTE ȘI:
Aubameyang va avea o clauză de cumpărare în valoare de 100 de milioane de euro. Clubul a emis un comunicat pe site-ul oficial în care anunță transferul gabonezului: "FC Barcelona și Pierre-Emerick Aubameyang au ajuns la un acord pentru un transfer, după ce atacantul și-a reziliat contractul cu Arsenal FC. Atacantul va semna un contract până la 30 iunie 2025, cu opțiunea de întrerupere pe 30 iunie 2023, iar clauza lui de cumpărare va fi stabilită la 100 de milioane de euro.
În scurt timp, clubul va oferi detalii despre prezentarea lui Pierre-Emerick Aubameyang ca jucător al primei echipe. Născut la Laval (Mayenne, Franța) pe 18 iunie 1989, Pierre-Emerick Aubameyang are triplă naționalitate: spaniolă, franceză și gaboneză, dar joacă la nivel internațional pentru Gabon. Jucătorul de 32 de ani are experiență, jucând în mai multe campionate europene.
Aubameyang și-a făcut debutul la seniori în sezonul 2008/09 la Dijon, în liga a doua din Franța. A atras atenția mai multor echipe din Ligue 1, acolo unde a evoluat pentru Lille (2009/10), AS Monaco (2010/11) și Saint Etienne (2011/13).
Următoarea sa echipă a fost Borussia Dortmund în 2013, unde a petrecut patru sezoane și jumătate, marcând 141 de goluri pentru a deveni unul dintre cei mai buni marcatori din Europa, fiind cel mai bun marcator din Bundesliga în 2017, cu 31 de goluri.
În 2018 a plecat la Arsenal, acolo unde a evoluat în ultimii 4 ani. A fost cel mai bun marcator din Premier League în 2019, cu 22 de goluri. La nivel individual, a fost numit Jucătorul African al Anului în 2015 și Jucătorul Anului în Bundesliga, în 2016. Are 72 de selecții la naționala Gabonului, pentru care a înscris de 30 de ori", se arată în prezentarea făcută de catalani.

FC Barcelona, campanie de transferuri de succes

Joan Laporta l-a lăudat pe Mateu Alemany, cel care a reușit să-l convingă pe Aubameyang să-și adapteze pretențiile financiare la posibilitățile din acest moment ale clubului catalan. "A făcut un adevărat miracol", a spus Laporta despre Alemany în momentul sosirii la sediul clubului.
Așadar, FC Barcelona a încheiat cu succes o campanie de transferuri extrem de tensionată. Catalanii au reușit să întărească echipa, în ciuda problemelor serioase din punct de vedere financiar. Ferran Torres, Dani Alves, Adama Traore și acum Pierre Emerick Aubameyang sunt jucătorii ajunși în această iarnă pe Camp Nou, astfel că Xavi are toate motivele să fie mulțumit.
Problema antrenorului Barcelonei este că, pentru meciurile din Europa League, va trebui să renunțe la unul dintre cei 4 fotbaliști transferați în această perioadă. Regulamentul UEFA nu permite trecerea pe listă a mai mult de 3 jucători transferați recent. Cel mai probabil, Dani Alves va fi cel sacrificat, brazilianul neavând oricum pregătirea fizică de a juca din 3 în 3 zile.
Primul meci al lui Aubameyang în tricoul Barcelonei ar putea fi chiar în week-end-ul următor, când echipa lui Xavi va juca pe teren propriu derby-ul cu Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo