Publicația spaniolă AS anunță că Gerard Pique se află acum în centrul dezbaterilor la Barcelona. În cadrul clubului ar exista îndoieli tot mai mari privind viitorul fundașului central pe Camp Nou. Pe lângă problemele fizice repetate din sezonul trecut, clubul consideră că fotbalistul se află prea des în centrul atenției din cauza controverselor și a afacerilor sale din afara fotbalului.
În plus, nici salariul său nu ajută deloc clubul, care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Pique primește 19 milioane de euro net pe sezon. La 35 de ani, fundașul este conștient că performanțele sale nu sunt în concordanță cu suma pe care o primește, dar mai are încă două sezoane trecute în contract. Salariul său reprezintă în acest moment o povară mare pentru un club care trebuie să își reducă drastic capacitatea salarială. O ipotetică plecare a lui Pique ar reprezenta un răgaz important pentru Barcelona pentru a face față, printre altele, semnăturilor lui Lewandowski sau Bernardo Silva.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Pique și-a ales favoritul între Mbappe și Haaland! Cine e fotbalistul pe care îl consideră mai bun
09/05/2022 LA 09:05

Pique, trecut pe "lista neagră" de oficialii Barcelonei

Cu toate acestea, în acest moment, Barcelona nu știe cum să abordeze problema pe care o constituie Pique, întrucât acesta este o legendă a clubului și unul dintre preferații fanilor, astfel că totul pare să indice că jucătorul însuși va fi cel care va decide când și cum va pleca de la Barcelona. Presa din Spania a precizat că oficialii catalanilor speră ca Pique să se retragă din fotbal cât mai repede.
Cu toate acestea, într-un interviu acordat pentru El Pais în octombrie 2011, fundașul central a dat asigurări: "Nu voi accepta să mă retrag ca rezervă". Totuși, în 2019, după 2-8 la Lisabona, Pique a asigurat că va fi primul care se va da la o parte dacă va deveni o problem pentru club. Rămâne de văzut dacă Pique consideră că a sosit momentul să se retragă din fotbal sau dacă decide să continue pe Camp Nou.
Liga
Pique, la un pas de a deveni patronul unei echipe de fotbal! Ce club a fost aproape de a cumpăra
06/05/2022 LA 08:50
Cupa Mondială FIFA
Gerard Pique ar vrea să revină la națională pentru CM din Qatar! Anunțul jurnaliștilor din Spania
01/04/2022 LA 08:51